Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mittfältaren Tommi Jyry till Inter med tvåårigt kontrakt: "Vill ta en stor roll i laget"

Tommi Jyry jublar efter ligaguldet.
Bildtext Tommi Jyry är finländsk mästare med KuPS år 2019.

Åboklubben FC Inter har gjort ett spelarkontrakt med mittfältaren Tommi Jyry. Spelarkontraktet håller Jyry i Åboklubben åren 2022 och 2023.

Jyry har stora förväntningar på de två kommande åren efter åren i KuPS.

– Det känns bra att inleda ett nytt projekt med Inter. När jag hörde att klubben visat intresse blev också jag intresserad direkt. Mycket har ändrats i klubben jämfört med förra säsongen, och på ett personligt plan är detta en fin utmaning efter de två senaste söndriga säsongerna. Euromatcherna nästa år är dessutom en fin bonus, berättar Jyry på Inters webbplats.

Jyry är beredd att ta en stor roll i klubben, och berättar om sina egna målsättningar för de två följande säsongerna:

– Jag har alltid siktat högt och det har inte ändrats trots de senaste tunga åren. Jag vill hjälpa Inter att vinna och vill visa att jag kan spela kväll efter kväll på en hög nivå också efter skadorna. Framför allt vill jag ta en stor roll i laget och njuta av spelandet. Inter är en bra klubb från vilken jag sedan kan ta nästa steg i karriären, berättar Jyry.

Finlandssvensken Jyry vann guld i ligan med KuPS år 2019, men skador höll honom borta från ligamatcherna under säsongen 2020. Förra säsongen var han skadefri, men fick inte den roll i laget han ville ha.

– Förra säsongen var svår för mig. Rollen i KuPS var allt annat än vad jag siktat på. Det är tungt att träna vecka efter vecka bara för att sitta på avbytarbänken. Allt detta fick mig ändå att växa som spelare, och ökade ytterligare på min motivation. Ändå fick jag också med mig många fina minnen från mina tre år i Kuopio, berättar Jyry.

KuPS slutade tvåa i fotbollsligan år 2021. Jyrys nya klubb Inter slutade fyra.