Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Adelina Engman klar för Hammarby – sportchefen avslöjar långvarigt intresse: "Försökte vid flera tillfällen få loss henne"

Collage på Adelina Engman och Hammarby-fans under Stockholmsderby.
Bildtext Hammarby slog publikrekordet i Damallsvenskan tidigare i år, supporterkulturen spelade absolut in, medger också Adelina Engman.

Landslagsmittfältaren Adelina Engman stannar i Sverige. Hammarby IF bekräftar på sin webbplats att ålänningen är klar för en flytt till Stockholm. Jag är övertygad om att vi kommer att slåss i toppen, säger Engman.

"En miljö där jag känner mig hemma", talade Adelina Engman om i Yle Sportens intervju efter flytten från Montpellier i franska ligan till Växjö i Damallsvenskan.

Sportsligt sett gick säsongen under bänken då Växjö åkte ur ligan och landslagstränaren Anna Signeul konstaterade direkt att hon gärna ser att Engman lämnar bottenlaget för en bättre klubb.

Sagt och gjort. Nu väntar en flytt till topplaget Hammarby IF. Klubben skriver på sin webbplats att Engman skrivit på för två säsonger.

"Nu ska karriären ta ny fart i ett framåtlutat grönvitt lag, som bör passa hennes sevärda spelstil ypperligt", skriver klubben.

– Jag kände att jag ville vara i en klubb som är med och slåss i toppen. Det är väldigt viktigt för mig och det är jag övertygad om att vi kommer göra, kommenterar Engman själv på webbplatsen.

"Älskar att spela inför publik"

Engman får i kväll följa med Finland möta Sverige på Gamla Ullevi i hennes tidigare hemstad Göteborg. Över 14 000 biljetter har sålts till matchen. Sådana publikhav kan Engman i bästa fall få se fram emot i "Bajen" också.

Då Hammarby mötte lokalrivalen AIK i oktober gjorde de det inför 18 000 åskådare. ”Det är bara början”, konstaterade den kommande lagkamraten Eva Nyström för Yle Sporten då.

– Hammarby har ju en jättestor supporterkultur och jag älskar att spela inför publik, medger också Engman.

Adelina Engman tittar bekymra åt sidan.
Bildtext Adelina Engman.

Sportchefen Johan Lager avslöjar i sin tur att de grönvita haft ögonen på Engman redan länge.

– Vi har följt Adelina i något år och försökte vid flera tillfällen få loss henne från Montpellier, utan att lyckas få till det. Nu fanns äntligen möjligheten och då gick förhandlingen snabbt, säger han och fortsätter:

– Vi ser att Adelina kommer passa in i vårt spel, då hon tillför snabbhet men också kan vara med och bygga upp vårt anfallsspel. Hon kan spela på flera positioner framåt vilket ger oss flexibilitet. Hennes erfarenhet från Chelsea, Montpellier och landslaget kommer hon att ta med sig in i Hammarby.