Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Anna Westerlund överraskad över Linda Sällströms mål: "Det hade jag inte trott om henne"

Från 2021
Uppdaterad 25.11.2021 23:16.
Linda Sällström firar ett mål med att hoppa och gestikulera.
Bildtext Linda Sällström satte in 1-1 i första halvlek.
Bild: imago images/Sports Press Photo/ All Over Press

Finland lyckades som första lag spräcka Sveriges nolla i VM-kvalet, men det räckte inte till seger. Anna Westerlund var överraskad över Linda Sällströms snygga mål. Sällström själv säger att hon kände sig som "Linda som förr".

Under strålkastarljuset på Gamla Ullevi mötte Finlands damer Sverige i årets sista VM-kvalmatch. Efter en jämn första halvlek lyckades Sverige vinna med 2–1 efter ett sent mål av Lina Hurtig.

Finland var ändå det första laget som lyckades göra mål på Sverige i VM-kvalet. Ria Öling spelade fram Linda Sällström som vände bort Sveriges lagkapten Magdalena Eriksson och placerade bollen i krysset.

– Det är ett fint mål. Det hade jag inte trott om Linda men man ser att en gammal räv kan det fortfarande. Hon är äldre än mig så hon får vara en gammal räv nu, säger Finlands mittbacksveteran Anna Westerlund till Svenska Yle efter matchen.

Programmet är inte längre tillgängligt

Linda Sällström verkar själv lite överraskad.

– Jag har ju spelat i Sverige väldigt länge och alla spelare på planen är motståndare jag spelat mot flera gånger tidigare. Det blev lite som förr och då kanske Linda som förr blixtrade till där litegrann och satt dit den, säger 33-åriga Sällström.

Anna Westerlund historisk – "Jag kan vara drottningen"

Anna Westerlund är besviken över förlusten, men tycker att Finland bjöd på fint motstånd mot världstvåan Sverige.

– Det svider med förlust, vi gjorde vad vi kunde. Men jag tycker att vi står upp bra som ett lag och vi gav dem en fajt, säger hon och fortsätter:

– Men det var en bra match att få med tanke på EM, att vi fick spela mot ett så här bra lag. Nu kommer det en välbehövlig paus, men nästa år kommer det lika tuffa matcher som den här så det är bara hem och träna och lägga det här bakom sig och ta lärdom av det, säger Westerlund.

Anna Westerlund river i en svensk spelare.
Bildtext Anna Westerlund historisk i matchen mot Sverige.
Bild: imago images/Sports Press Photo/ All Over Press

Anna Westerlund är nu upp jämsides med Jari Litmanen i antalet landslagsmatcher: 137 stycken.

– Man uppskattar det mer ju äldre man blir. Jag är otroligt tacksam över att jag fått spela så många matcher, förhoppningsvis blir det fler. Litmanen kommer alltid vara kung, men jag kan vara drottningen, säger hon.

Linda Sällström: "Stolt över laget"

Målgöraren Linda Sällström är också nöjd med Finlands spel.

– Jag är väldigt stolt över laget. Vi kämpar väldigt bra. Vi hade kunnat få med oss en poäng och det känns lite surt att vi tappade det på slutet. Men vi gjorde en bra match annars. Vi stod upp som ett lag och jag är väldigt stolt.

Finland tappade ändå lite av sitt spel i den andra halvleken, vilket grämer Sällström.

– Vi föll ner lite för mycket och blev passiva medan de tog in pigga spelare istället och vi släppte in ett mål. Vi blev trötta på slutet och själv fick jag kramp och måste byta ut mig själv.

– Vi klarade inte riktigt av att hålla vår högsta nivå i 90 minuter. Nästan, men mot så här bra lag som Sverige måste man kunna klara av att vara på sin högsta nivå under hela matchen.

Diskussion om artikeln