Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ekenäs IF förstärker med försvarsspelare från MP – Iiro Äijö väntar ivrigt på seriestarten

Från 2021
Uppdaterad 26.11.2021 08:30.
Flera spelare jagar en boll.
Bildtext IIro Äijö (blå tröja) jagas av EIF:s tidigare lagkapten Zacharias Ekström i en match sommaren 2020.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Ekenäs IF förstärker sitt lag i herrettan i fotboll med försvarsspelaren Iiro Äijö. Han kommer från Mikkelin Palloliljat i S:t Michel som de två senaste säsongerna spelat i samma serie som EIF.

24 år gamla Äijö spelade endast två matcher 2021 eftersom han skadade sig allvarligt redan i andra matchen för säsongen.

Han har spelat 21 matcher i herrettan och dessutom närmare 50 matcher under fyra säsonger i herrtvåan. Iiro Äijö har fått sin fotbollsfostran i Lahtisklubben FC Kuusysi.

Äijö fick säsongen 2021 förstörd då han skadade sig i en match mot EIF i S:t Michel. Nu är han ivrig inför kommande säsong.

"Jag vill spela mina bästa matcher med EIF. Jag väntar med stor iver på seriestarten och vill krydda dem extra med min egen speciella krydda", säger Äijö i ett pressmeddelande för EIF.

Han har också redan varit i kontakt med EIF:s nya tränare Mikko Manninen.

"Vi har diskuterat och Manninen har samma syn på fotboll som jag har. Det blir säkert riktigt bra bara allt kommer igång", säger Äijö.

Sportchefen är nöjd

Ekenäs IF:s sportchef Peter Haglund är nöjd.

"Vi har tidigare haft honom på radarn. Men då lyckades vi inte nå en överenskommelse. Nu föll alla pusselbitar på plats. Det är klart att jag är nöjd", säger EIF:s sportchef Peter Haglund.

EIF har nu kontrakt med sex spelare för säsongen 2022. Förutom Äijö har Ekenäslaget kontrakt med utespelarna Stanislav Efimov, Xhevdet Gela, Oliver Pettersson, Alexander Forsström och målvakten Mehdi El Moutacim.

Inför säsongen 2021 hade EIF som målsättning att ta steget upp till högsta serien, men målsättningen gick i stöpet och laget stannade på femte plats i serietabellen. Aktiebolaget bakom Ekenäs IF:s representationslag meddelade ändå genast efter säsongen att målsättningen för säsongen 2022 är den samma, det vill säga avancemang till ligan.

Källa: Pressmeddelande från Ekenäs.

Diskussion om artikeln