Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Anfallsspelaren Valdrin Rashica fortsätter i EIF i fotbollsettan: "Det är lätt att säga ja till nytt kontrakt"

Från 2021
Valdrin Rashica på bollen före Kasperi Liikonen.
Bildtext Valdrin Rashica fortsätter i Ekenäs IF också säsongen 2022.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Anfallsspelaren Vadring Rashica, 26 år, fortsätter i Ekenäs IF i herrarnas fotbollsetta. EIF har nu sju spelarkontrakt klara för säsongen 2022.

Valdrin Rashica spelade 16 matcher för EIF säsongen 2021. Han gjorde fyra mål i division 1. Under tidigare säsonger har Rashica representerat FC Lahti i högsta serien och bland annat FC Espoo och Ekenäs Sport Club i division 2.

"Jag gillar laget. Jag gillar människorna som jobbar med EIF. Och publiken på hemmamatcherna är fantastisk. Det är lätt att säga ja till nytt kontrakt", säger Valdrin Rashica i ett pressmeddelande från EIF.

Han säger också att det är fint att Xhevdet Gela fortsätter som biträdande spelande tränare.

"Det känns helt perfekt. Gela är bra som person, bra som spelare. Han kan hjälpa och utveckla mig att bli en ännu bättre spelare".

Han säger att fjolårssäsongen inte trots allt var så illa.

"Jag hade små skador, också några andra spelare hade det. Men vi hade ett verkligt bra lag. Otur att det inte blev avancemang", säger Rashica.

Har inte träffat nya tränaren

Han säger att han inte hunnit träffa nya tränaren Mikko Manninen. Men han har enbart hört gott om honom och att han gillar att jobba med spelarna.

"Jag ser fram emot att få börja träna igen. Och en orsak till att jag ännu inte varit i kontakt med tränaren beror helt enkelt på att jag riktigt (några minuter före intervjun) nyligen skrev nytt kontrakt med EIF", säger Rashica.

EIF:s sportchef Peter Haglund är nöjd över att Rashica fortsätter ytterligare en säsong.

"Inget snack om saken. Härligt att han fortsätter", säger Haglund i pressmeddelandet.

EIF har nu kontrakt med sju spelare för säsongen 2022. Förutom Rashica har Ekenäslaget kontrakt med utespelarna Stanislav Efimov, Xhevdet Gela, Oliver Pettersson, Alexander Forsström, Iiro Äijö och målvakten Mehdi El Moutacim.

EIF förbereder sig för sin åttonde säsong i herrettan.

Inför säsongen 2021 hade Ekenäs IF som målsättning att ta steget upp till ligan, men målsättningen misslyckades och laget blev femma i serietabellen. Aktiebolaget bakom Ekenäs IF:s representationslag har ändå sagt att målsättningen för säsongen 2022 är avancemang till ligan.

Källa: Pressmeddelande från Ekenäs.

Diskussion om artikeln