Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Mittfältsspelaren Simon Lindholm spelklar för Ekenäs IF i fotbollsettan – hoppas på en skadefri säsong

Från 2021
EIF:s Simon Lindholm är före Omar Jama på bollen.
Bildtext Simon Lindholm har spelat 38 matcher för EIF i fotbollsettan. Han spelar för Ekenäslaget också säsongen 2022.
Bild: Patric Westerlund / Yle

På lördag eftermiddag (27.11) presenterade Ekenäs IF sitt åttonde spelarkontrakt i sitt lagbygge inför säsongen 2022 i herrarnas division 1 i fotboll. Mittfältsspelaren Simon Lindholm fortsätter i sin fostrarförening ytterligare en säsong.

Simon Lindholm fyller 20 år 1.12 och har spelat 38 matcher i näst högsta serien division 1. Han gjorde sitt första inhopp i EIF:s representationslag redan säsongen 2017. Senaste säsong spelade han i tio matcher i herrettan.

Lindholm hoppas efter två rätt tunga säsonger i den "grönvita dressen" på ett skadefritt spelår. Han kämpar för att nå en plats i startelvan.

"Jag hoppas av hela mitt hjärta att det den här säsongen sitter", säger Lindholm i ett pressmeddelande från Ekenäs IF.

Säsongen 2020 var han skadad och fick hela försäsongen förstörd. Också i fjol blev hans säsong delvis förstörd. Han fullgjorde sin värnplikt och dessutom påverkade coronapandemin på träningen.

"Det året jag var skadad var det tufft. Jag kunde inte annat göra än bara vänta och vänta tills jag kunde börja träna och spela igen. Det var besvärligt".

Värnplikten störde hans träning i år.

"När jag var i Dragsvik kunde jag ändå med jämna mellanrum någorlunda hyfsat träna. Men jag hade aldrig den tanken att jag på grund av allt strul skulle sluta spela", säger Lindholm.

Tränaren nöjd att många spelare fortsätter i laget

Sportchefen Peter Haglund är glad då ytterligare en av föreningens egna spelare fortsätter en säsong till.

"Jag hoppas att Lindholm får en hel säsong tillsammans med oss. Han kämpar på allvar om en plats på planen", säger Haglund i pressmeddelandet.

Simon Lindholm har ännu inte träffat nya tränaren Mikko Manninen, men säger att han bara hört gott om honom.

Manninen har ständigt varit i kontakt med sportchefen och säger att tanken är att kommande säsong ha ett starkare lag än i föregående säsong.

"Det är jättefint att så många från fjolårstruppen redan nu är klara för 2022", säger Manninen.

Åtta spelarkontrakt klara

Ekenäs IF har nu alltså åtta spelarkontrakt klara för säsongen 2022. Sju av dem är sådana som ingick i EIF:s spelartrupp också säsongen 2021.

Förutom Lindholm fortsätter målvakten Mehdi El Moutacim, utespelarna Oliver Pettersson, Stanislav Efimov, Xhevdet Gela, Valdrin Rashica och Alexander Forsström ytterligare en säsong i Ekenäslaget.

Försvarsspelaren Iiro Äijö, 24 år, är också klar för EIF. Han kommer närmast från MP i S:t Michel.

EIF har en ny chefstränare i 44 år gamla Mikko Manninen. De två senaste säsongerna har han jobbat som andre tränare i ligalaget FC Haka i Valkeakoski. Före det var han träningschef i Nurmijärven Jalkapalloseura (NJS) på sin hemort Nurmijärvi.

Aktiebolaget bakom EIF:s representationslag har meddelat att målsättningen för säsongen är att ta steget upp till högsta serien för säsongen 2023. EIF hade samma målsättning också den här säsongen. Laget kom femma i sluttabellen.

Diskussion om artikeln