Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Otroliga scener i den portugisiska ligan – bottenlag hade bara nio spelare tillgängliga, matchen bröts då sex återstod: "Sorgligt för vår fotboll"

Belenenses spelare är samlade.

Nio spelare på planen vid matchstarten, en målvakt som ytterback och bara sju spelare kvar efter halvtid. Till slut avbröts Belenenses–Benfica på grund av spelarbrist i hemmalaget.

Bisarra scener utspelade sig i den portugisiska ligafotbollen sent i går kväll. Matchen mellan Belenenses och Benfica avbröts i andra halvlek – efter att hemmalaget inte hade tillräckligt många spelare på planen.

Ett sent utbrott av coronasmitta – med fjorton spelare och tre ledare borta från matchen, enligt uppgifter i Portugal – gjorde att Belenenses var rejält brandskattat inför avspark. Till slut hade laget bara nio spelare tillgängliga, och två av dem var målvakter.

Den portugisiska ligans krav är att ha sju spelare på planen. Det innebar att matchen trots allt startade. Storlaget Benfica gjorde processen kort med de decimerade motståndarna och ledde med 7–0 i paus.

Efter pausen kom bara sju Belenenses-spelare till spel. Tidigt i andra halvlek la sig en av målvakterna, som spelade ytterback i matchen, ner och signalerade för skada – och då var domaren tvungen att avbryta spelet för gott.

The Guardian rapporterar om att Belenenses ordförande Rui Pedro Soares inte hade krävt att matchen skulle flyttas framåt, men han ska ha sagt att det är en skam att den spelas. Spelarna gick ut med ett uttalande före avspark.

"Fotboll betyder något när det är en sport. I dag förlorade fotbollen sitt hjärta", skrev spelarna.

Beslutet att blåsa i gång matchen över huvud taget har kritiserats ordentligt i Portugal.

– Det här är ett sorgligt kapitel för vår portugisiska fotboll. Vi var tvungna att följa reglerna och spela matchen, precis som Belenenses, säger Benficas ordförande Rui Costa enligt AFP.

Benfica ligger i toppen den portugisiska ligan. Belenenses är fast förankrat i botten av tabellen.