Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Remi Lindholm belönas efter drömhelgen – får plats i truppen till Lillehammer: "Vill ha med unga åkare"

Uppdaterad 28.11.2021 23:18.
Remi Lindholm ler.
Bildtext Remi Lindholm har all orsak att le efter succéhelgen.

Det var kallt om både händer, fötter och könsorgan då Remi Lindholm flög fram till en ny världscupsuccé. Yle Sportens expert Matias Strandvall är riktigt imponerad – och chefstränaren Teemu Pasanen bjuder med Lindholm till nästa veckas tävlingar i Lillehammer.

Iivo Niskanen ville inte ta några risker och tävlade inte i kylan. Då gick Remi Lindholm ut i söndagens jaktstart som första finländare – och var främsta hemmaåkare också i målet med sin tjugondeplats.

Lindholm jublade ordentligt då han skejtade över mållinjen.

– Det var nog en lättnad man kände just då. Många tankar gick igenom huvudet, visst är man glad, säger 23-åringen till Yle Sporten.

Remi Lindholm firar vid målgång.
Bildtext Remi Lindholms kroppsspråk var tydligt vid målgången.

Dagens lopp gick i Lindholms starkare stil – fristil.

– Det var ganska tufft i uppförsåkningen i varje varv. Jag var tvungen att ge allt hela tiden. Jag är van att fajtas varje dag året om, så det här var en vanlig dag i mitt liv.

Klar för Lillehammer

Att stå över på grund av kylan var aldrig aktuellt för Lindholm. Men kallt var det.

– Jag funderade inte alls på att inte åka, man låg hela morgonen i hotellrummet och bara väntade på start.

– Kylan kändes nog lite under tävlingen, men det var värre när det började tina upp i händerna, fötterna och könsorganet, ler Lindholm.

Nästa vecka fortsätter världscupen i norska Lillehammer. Att Lindholms tre lopp långa världscupkarriär fortsätter där är redan spikat.

– Vi hade snack redan efter gårdagen och har ett sista möte på söndagskvällen. Vi vill få med unga åkare. Remi är med i världscupen och åker med till Lillehammer, bekräftar Finlands chefstränare Teemu Pasanen för STT.

Experten imponerad

Också Lindholm själv väntade sig att hans resultat i Ruka skulle öppna nya dörrar. Inför helgen hade han inte alltför höga mål uppsatta.

– Jag förväntade mig inte något speciellt, jag kom bara hit för att åka så hårt jag kunde.

Yle Sportens expert Matias Strandvall ger höga betyg åt Lindholm för helgen.

– Jag är jätteimponerad. Det är kul att se att jobbet han satt in redan i flera år börjar ge resultat.

Alexander Ståhlberg och Remi Lindholm i samspråk efter målgång.
Bildtext Alexander Ståhlberg och Remi Lindholm utgjorde den finlandssvenska duon i Ruka.

Strandvall är själv delaktig i tränandet av den andra finlandssvensken i Ruka, Alexander Ståhlberg. 19-åringen blev 50:e i gårdagens intervallstart och 44:e i dagens jaktstart.

– Det här är en bra säsongstart för honom. Hans stora mål ligger ännu i juniortävlingarna. Det är väldigt lärorikt för honom att vara med i den här cirkusen och nosa på nivån, tycker Strandvall.