Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Emmi Alanen byter klubb i Sverige – fortsätter spela på högsta serienivå: "Ett spännande projekt som motiverar mig"

Emmi Alanen i landslagströjan.
Bildtext Emmi Alanen.

Emmi Alanen kommer att spela i Damallsvenskan även framöver. Landslagsmittfältaren har tecknat ett tvåårigt kontrakt med Kristianstads DFF. Jag ser Emmi som en högklassig mittfältare, säger tränaren Elisabet Gunnarsdottir.

Växjö DFF åkte ur Damallsvenskan den här säsongen och nu är det klart att Emmi Alanen lämnar klubben. Alanen stannar ändå kvar i Sverige och på högsta serienivå då hon skrivit på för Kristianstads DFF.

– Klubben har en tydlig vision om framtiden och har satt igång ett spännande projekt som motiverar mig och gör att jag vill vara med på den resan, säger Alanen på klubbens webbplats.

Kristianstads DFF blir Alanens fjärde klubb i Sverige. Förutom Växjö har hon tidigare representerat Vittsjö GIK och Umeå IK under sina totalt nio år i Damallsvenskan.

Kristianstad slutade på tredje plats i ligan den här säsongen och klubben har stora förhoppningar på sitt nyförvärv.

– Jag ser Emmi som en högklassig mittfältare. Hon är en passningsskicklig spelfördelare med hög löpkapacitet som kommer att tillföra mycket med sin rutin och sina ledaregenskaper, säger tränaren Elisabet Gunnarsdottir.

Riski förlänger med HJK

I fotbollsligan har Riku Riski förlängt sitt kontrakt med mästarklubben HJK. Det nya kontraktet täcker säsongen 2022.

– Vi har snart ett jättebra år bakom oss. Jag vill definitivt uppleva samma sak nästa år och jag tvivlar inte på att klubben kan ta ytterligare ett kliv framåt, både på hemmaplan och ute i Europa, säger Riski i ett pressmeddelande.

Riski kom till HJK 2018 efter flera år utomlands i klubbar i Polen, Norge, Sverige och Skottland.

– Riku har varit central i att bygga vår nuvarande historia och kontraktet ger viktig kontinuitet till nästa säsong. Han kan spela på flera olika positioner och passar bra in i vårt sätt att spela, säger HJK:s sportchef Miika Takkula.