Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Barkov på is med lagkamraterna – tränaren beskriver passet som ett stort steg framåt: "Roligt att se honom"

Uppdaterad 30.11.2021 08:43.
Floridas Aleksander Barkov spelar pucken i matchen mot New York Islanders.

Aleksander Barkov närmar sig comeback. I dag tränade han med laget på is men bar en gul tröja som indikerade att han inte skulle ha närkontakt med andra spelare. Samtidigt har Florida också kallat upp Aleksi Heponiemi från AHL.

Det har snart gått två veckor sedan Aleksander Barkov skadade sitt knä då han tacklades av Scott Mayfield i en match mot New York Islanders.

Barkov hade tur i oturen då han inte drabbades av någon värre skada. Enligt den första prognosen skulle han inte spela på ungefär en månad, och i onsdags sa tränaren Andrew Brunette att det skulle dröja åtminstone en till två veckor innan finländaren är spelskick.

Barkov började träna på is relativt snabbt efter skadan, och idag tränade han även med lagkamraterna.

Enligt journalisten Jameson Olive hade Barkov först ett eget ispass som varade i 40 minuter och sedan tränade han nästan en timme med laget. Under lagträningen bar han en gul tröja för att undvika tacklingar.

Tränaren Brunette anser att dagens pass var ett stort steg framåt för Barkov men han är ännu inte redo att spela matcher.

– Det var roligt att se honom, det var också bra för killarna att han var där. Det var fint att se honom åka skridskor. Vi ska se hur det går dag för dag och så fortsätter vi att utvärdera, säger Brunette.


Florida spelar nästa match under natten till onsdag då man möter Washington. I den matchen kan Aleksi Heponiemi få göra säsongsdebut. Florida har kallat upp 22-åringen från AHL.

Heponiemi har gjort 4+7=11 poäng på 18 matcher för Charlotte Checkers i farmarligan den här säsongen. Förra säsongen spelade Heponiemi nio matcher i NHL.