Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Landslaget EM-laddar med stentuffa matcher – möter tre av de bästa lagen i världen: "Precis vad vi ville ha"

Från 2021
Sällström och Engman jublar
Bild: Juha Tamminen / All Over Press

Frankrike, Brasilien och Holland. Det är Finlands motståndare i en träningsturnering i februari. Det är fantastiskt att vi blivit inbjudna till en så högklassig turnering, säger förbundskaptenen Anna Signeul.

Nästa sommar gör Finlands fotbollsdamer sitt första stora mästerskap på åtta år då laget spelar i EM som avgörs i England. Som ett led i förberedelserna inför mästerskapet ska laget spela i en träningsturnering i Frankrike i februari.

Och motståndet i den turneringen går verkligen inte av för hackor. Finland kommer att möta tre av världens bästa landslag.

Det blir matcher mot världsfyran Holland, världsfemman Frankrike och världssjuan Brasilien.

– Det är fantastiskt att vi blivit inbjudna till en så högklassig turnering och ett tecken på att de andra länderna ser oss som ett bra lag för framtiden, säger förbundskaptenen Anna Signeul i ett pressmeddelande.

"Som en kopia av gruppspelet"

Turneringen pågår mellan den 15 och 24 februari och för Finland är det ett bra test för det som väntar i EM.

– Det blir som en kopia av gruppspelet där vi möter tre topplag på elva dagar. Det här är precis vad vi ville ha. Vi får förbereda oss mot tre olika och tekniska lag, säger Signeul.

I turneringen får de blåvita spelarna mäta sig mot motståndare i världsklass samtidigt som man också får en indikation om vad som behöver utvecklas med tanke på EM.

– Redan i matchen mot Sverige såg vi hur bra det är att spela mot ett land på den nivån. Spelarna behöver sådana matcher, säger Signeul.

I EM nästa sommar spelar Finland i samma grupp som Tyskland, Danmark och Spanien.

Diskussion om artikeln