Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Gruppsegern står på spel då Finlands innebandydamer utmanar Sverige

Uppdaterad 30.11.2021 17:48.
Programmet är inte längre tillgängligt

Efter en komfortabel inledning på gruppspelet ställs Finland på prov då guldfavoriten Sverige står för motståndet i den sista gruppspelsmatchen. En seger kan resultera lättare slutspelsmotstånd.

Damernas Innebandy-VM: Sverige-Finland i TV2 och på Yle Arenan klockan 17.50

Kommentator: Niklas HenrichsonPå spel: Båda lagen har säkrat en kvartsfinalplats, men nu avgörs gruppsegraren som får en lite lättare väg till en eventuell final.

Favorit: Sverige har uppvisat imponerande form i hemma-VM och har vunnit sina två första matcher med den sammanlagda målskillnaden 44–3. Trots att hälften av truppen består av VM-debutanter är bredden på spelarmaterialet så imponerande att endast guld duger för värdnationen.

Håll koll på: Finlands VM-debutant Daniela Westerlund har axlat om från anfallsspelare till försvarare till detta VM och hon imponerade stort mot Slovakien. Kan Westerlund dominera på sin nya position också mot de tuffa svenskarna?

Kommentatorns tippning: I en match där spelarna känner varandra väldigt bra vinner Sverige med några mål. I väntan på medaljmatcherna håller Finland fortfarande vissa taktiska sidor av sitt spel undangömda i dagens match.