Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rasmus Ristolainen och Lejonens ledning pratade ut under middag – alla vill stryka ett streck över petningen: "Vi går vidare"

Uppdaterad 30.11.2021 22:13.
Jukka Jalonen och Rasmus Ristolainen.
Bildtext Jukka Jalonen såg bland annat Rasmus Ristolainen spela förra veckan.

Lejonledningen valde att inte ta med Rasmus Ristolainen till den första samlingen inför vinterns OS i Peking. I fredags träffade Jukka Jalonen och Jere Lehtinen spelaren för att reda ut situationen. Allt är bra nu, tycker Ristolainen.

Lejonens förbundskapten Jukka Jalonen och general manager Jere Lehtinen är klara med sin NHL-turné. Duon berättar för STT att man på åtta dagar hann kolla på sju matcher på plats.

"Rejält över 20 finländare" fick träffa landslagscheferna under den dryga veckan. En av dem var Rasmus Ristolainen – som inte bjöds in till den första OS-samlingen i somras.

Beslutet motiverades då med Philadelphia-backens svaga intresse för VM-spel. I fredags möttes man för att prata ut.

– Nu har vi sett Ristolainen. Vi går vidare, kommenterar Lehtinen kortfattat för STT.

Rasmus Ristolainen letar efter balansen med gapande mun.
Bildtext Rasmus Ristolainen fick sin efterlängtade flytt från Buffalo inför den här säsongen. På 18 matcher i Flyers har han stått för 1+3.

Backen har också bekräftat att mötet ägde rum. För Ilta-Sanomat konstaterade Ristolainen att elefanten i rummet togs upp i samband med en restaurangmiddag.

– Vi talade nog om det. Vi gick igenom saken och orsaken till att det blev som det blev. Ärendet är nu färdigdiskuterat och -behandlat.

Inget behöv för gnäll

Någon infekterad stämning handlade det inte om, betonade 27-åringen.

– Vi är alla vuxna, den här saken är redan i det förflutna. Vi är inga småpojkar som skulle ha behov av att gnälla. De gjorde det som de tyckte var bäst.

– Allt är bra med det här nu. Vi får se vad som händer och vem som får plats i OS-laget.

Lejonduon Jalonen och Lehtinen berättade också att man träffat spelare som inte var i matchspel, exempelvis Tuukka Rask och Aleksander Barkov. Rent allmänt verkar de blåvita NHL-stjärnorna må bra.

– Det är viktigt att träffa spelarna också ansikte mot ansikte. Fint att vi kunde snacka med spelarna efter matcherna, när vi åt tillsammans, säger Lehtinen.