Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Inget NHL-lag vill ha kontroversiella stjärnan Evander Kane – San Joses finländare: "Blir alltid lite snack då något nytt är på gång"

Från 2021
Uppdaterad 30.11.2021 22:16.
Evander Kane kollar uppåt.
Bildtext Evander Kane.
Bild: Matt Cohen/Icon Sportswire

Skandalomsusade Evander Kane är i frysboxen. San Jose Sharks placerade sin poängkung på waiver-listan efter att den långa avstängningen var över – och inget lag nappade. Vi har inte fått veta någonting, rapporterade Santeri Hatakka från Sharks omklädningsrum nyligen.

Orsaken till att 30-åriga Kane missat hela säsongsstarten är att han stängdes av i 21 matcher för att ha förfalskat sitt coronavaccineringsintyg. Problembarnet Kane har varit ständigt omskriven den senaste tiden.

Forwarden har bland annat dragits med spelmissbruk och bett om personlig konkurs. Kanadensaren har tre år kvar på jättekontraktet med San Jose som ger honom sju miljoner dollar per säsong.

Hans tidigare fru Anna Kane har anklagat honom för matchfixning, samt sexuella övergrepp och våld i hemmet. Utredningarna har senare lagts ner. Dessutom pågår ytterligare en rättsprocess, där en kvinna anklagar Kane för sexuella övergrepp för fem år sedan.

Ännu förra säsongen var Kane både mål- och poängbäst i Sharks. När han nu blev fri för spel var det inte aktuellt att låta honom spela i San Jose-tröjan.

Hatakka: "Vi har inte fått veta någonting"

Klubben placerade i stället stjärnspelaren på waiver-listan. I natt stod det klart att ingen NHL-klubb plockat välbetalde Kane åt sig.

I stället skickas han till farmarlaget San Jose Barracuda. Kane blir AHL:s klart bäst betalde spelare.

Kane ska inte heller ha haft någon god effekt på harmonin i Sharks omklädningsrum. Lokala medier har rapporterat att flera spelare klargjorde för GM Doug Wilson efter förra säsongen att man inte vill se Kane återvända.

Santeri Hatakka håller klubban i en hand.
Bildtext Santeri Hatakka gör sin första säsong i San Jose och NHL.
Bild: imago images/Larry MacDougal/ All Over Press

Lagets spelare och tränare har inte kommenterat Kanes läge i media värst mycket. När Kanes avstängning närmade sig sitt slut förra veckan tog Yle Urheilu kontakt med lagets enda finländare Santeri Hatakka.

– Klart att vi alltid lite snackar lite när det är något nytt på gång, men överlag är det här nog inget man talar om i hallen längre. Den här saken syns inte i vår vardag på något sätt och så ska det vara, sa rookie-backen.

Lagledningen har inte gett rapporter om läget.

– Det här är en sak som vi inte i något skede fått veta någonting om.

Mikael Granlund är säsongens blåvita utropstecken – och Leon Draisaitl kan vara världens bästa spelare

28:16

Diskussion om artikeln