Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Blanda två juliga måltidsdrinkar som funkar året runt

2 min

Trenden att välja drycker med låg alkoholhalt fortsätter att växa. Den enklaste och mest välbeprövade metoden att sänka mängden alkohol i vinet är att blanda ut vinet med andra alkoholfria smakkomponenter - att helt enkelt göra en vindrink.

Att blanda vin med andra drycker är en vanlig procedur i de vinproducerande regionerna där vin också är en vardagsdryck. Det kan dessutom ge en smakbonus. Här bjuder Ella på en äppelspritzer med vitt vin och en julig kalimotxo med must och rödvin.

Eftersom båda dryckerna är lätta och friska passar de så väl som fördrink som måltidsdryck eller varför inte som törstsläckare en het dag.

Två spritzers på ett bord

Äppelspritzer med kanel

Du behöver:

½ vitt vin

¼ äppelmust

¼ sodavatten

äpple

citron

mynta

kanelstång

Gör så här:

Skär äpple i tunna klyftor och citron i skivor.

Fyll en tredjedel av glaset med is.

Lägg ett par äppelklyftor och en citronskiva i glaset tillsammans med lite mynta och en kanelstång.

Häll i vin, äppelmust och sodavatten och rör runt med en sked.

Garnera med lite mynta och njut!

Två klara drinkar på ett bord

Kalimotxo med julmust

Du behöver:

½ rött vin

½ julmust

apelsin

rosmarin

is

Gör så här:

Skär apelsinen i skivor.

Fyll halva glaset med is.

Lägg ner en apelsinskiva och en kvist rosmarin.

Häll i vin och julmust och rör runt lite.

Njut av Baskiens ”nationaldryck” som alla älskar i smyg. I den klassiska baskiska drinken använder man Cola i stället för julmust.

Två leende kvinnor i ett kök