Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tung seger för Lauri Markkanens Cavaliers – nästan tolv år lång ökenvandring i Miami över

Från 2021
Lauri Markkanen vann med Cleveland i Miami.
Bildtext Cleveland Cavaliers, med Lauri Markkanen i laget, vann i Miami efter nästan tolv års paus.
Bild: Sam Navarro-USA TODAY Sports

Cleveland Cavaliers besegrade Miami Heat med 111–85 i nattens NBA-omgång i basket. En speciell seger? Ja, i varje fall om man tittar på det senaste decenniets inbördes matcher som spelats i Miami.

Lauri Markkanens klubb Cleveland Cavaliers tog en tung bortaseger när laget besegrade Miami Heat med 111–85 i basketligan NBA. Viktig seger för Cleveland av två orsaker: dels ligger Miami före i tabellen, dels hade det gått nästan tolv år sedan den senaste triumfen.

Cleveland hade förlorat sina 20 senaste bortamatcher mot Miami – den förra segern kom den 25 januari 2010 med legendarer som LeBron James och Shaquille O’Neal i laget.

– 2010? Jag var nio år gammal då, sade Cavaliers-rookien Evan Mobley på ESPN:s webbplats.

Den här gången fick Lauri Markkanen nöja sig med färre poäng än vanligt. I förra matchen mot Dallas Mavericks gjorde Markkanen sitt poängrekord, 24, för den pågående säsongen. Nu blev det bara sex poäng fördelade på en trea, en tvåa och ett straffkast. Utöver poängen blev det en retur, en steal, två fouls och en turnover.

Markkanen spelade 26 minuter, vilket var femte mest tillsammans med avbytaren Ricky Rubio. Darius Garland var klar speltidsetta med 37 minuter. Bäst i poängväg var däremot Kevin Love med sina 22 poäng, före Jarrett Allen med 19 poäng och Evan Mobley med 17 poäng.

Duon Allen & Mobley bokfördes för en dubbel med elva returer var.

I Miami var Tyler Herro vassast med 21 poäng. Startspelarna Jimmy Butler and Bam Adebayo saknades på grund av skador vilket syntes i hemmalagets spel.

– Vi ville föra spelet i dag. Vi visste att de saknar ett par stjärnspelare, och det fick inte göra oss nonchalanta. Vi gick ut på planen, ledde spelet och tog hem matchen, sade Allen till ESPN.

Cleveland har vunnit tolv och förlorat tio matcher den här säsongen, och parkerar i öst på sjätte plats, ett pinnhål bakom Miami. Clevelands följande match är på fredag mot Washington medan Miami gästar Indiana samma dag.

Diskussion om artikeln