Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Sjundeå väntar med motionstrappor – orsaken är prislappen

Från 2021
Uppdaterad 03.12.2021 10:55.
Motionstrappor i trä, med ett lätt täcke av rimfrost.
Bildtext Motionstrappor byggs på många håll i Finland just nu.
Bild: Riitta Väisänen / Yle

Den planerade motionstrappan i Sjundeå blev på tok för dyr och därför borde kommunen skjuta upp trappbygget. Det är tekniska nämndens förslag till kommunstyrelsen.

Sjundeå kommun vill också utreda vilken plats som är bäst för en motionstrappa och hitta en lösning för parkeringen.

Tekniska direktörens förslag inför tekniska nämndens möte den 23 november var att Sjundeå satsar 90 000 euro i nästa års budget på motionstrappor. Efter en diskussion som ledde till ett ändrat förslag beslutade Sjundeåpolitikerna att skjuta upp satsningen på motionstrappor med anledning av de höga kostnaderna.

Det fanns reserverade pengar för motionstrappor redan i budgeten för 2021. Anslaget på 24 000 euro visade sig vid anbudsförfarandet ändå vara allt för litet och räckte inte till för att bygga motionstrapporna.

Tanken har varit att motionstrappan byggs intill lekparken vid Aleksis Kivivägen. Den skulle enligt den tidigare planen vara 52 meter och ha en stigning på 9,5 meter.

Ett tiotal personer som bor i närheten där motionstrappan skulle ha placerats var inte nöjda med planerna. I ett brev till kommunen skrev de att trappan borde placeras mellan två branta backar vid en motionsslinga som finns längre bort från lekparken.