Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Europeisk investeringsfond tar över två vindkraftparker i Österbotten

Uppdaterad 02.12.2021 12:09.
en bild av en vindmölla taget från marken så man ser rotorbladen och den molniga himlen
Bildtext OX2 överlämnar två vindkraftsparker till Infracapital.

Vindkraftsparkerna Kröpuln i Nykarleby och Storbacken i Vörå överlämnas till en europeisk investeringsfond. Det handlar om totalt 14 vindkraftverk.

Vindkraftsbolaget OX2 lämnar över vindkraftparkerna Kröpuln och Storbacken till Infracapital, en europeisk investeringsfond. Vindkraftparkernas totala kapacitet är 60 MW och den sammanlagda elproduktionen är cirka 200 GWh årligen.

OX2 och Infracapital undertecknade ett avtal i augusti 2019 om att bygga två vindkraftparker i Finland, Kröpuln och Storbacken, om totalt 14 vindkraftverk. Bägge är nu färdigställda och överlämnade.

"Det är mycket glädjande att byggnationen av bägge vindkraftparkerna har avslutats i tid och enligt plan. Det här är Infracapitals andra investering i Finland och ett stort steg mot att uppfylla investerarkraven på förnybar energi", säger Michele Armanini, vd på Infracapital i ett pressmeddelande.

OX2 har levererat vindkraftparkerna nyckelfärdiga men kommer att vara fortsatt ansvariga teknisk och kommersiell drift.

"Vi ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet med Infracapital i nästa fas genom att ansvara för den kommersiella driften, optimera produktionen och sköta den dagliga driften", säger Niko Blomberg på OX2, som ansvarar för driften av vindkraftparkerna.

Diskussion om artikeln