Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Flera skridskobanor har redan öppnats i Åbo – på lördag öppnas konstisbanan vid Barkplan

Från 2021
En skridskoåkares ben
Bildtext Isbanan på barkplan öppnar på lördag för allmänheten.
Bild: Mostphotos

Vintersäsongen har haft en tidig start i år. Redan nu kan man åka skridskor på många håll och på lördag öppnar konstisbanan Barkplan. Ifall det kalla vädret fortsätter kan det snart bli möjligt att åka slalom i Hirvensalo.

Skridskobanan "masken" i Kuppis öppnade redan på måndagen den 29 november. På fredagen öppnade naturisbanorna vid Idrottsparkens övre plan och Kuppis isbana på Blombergsplan.

Omklädningsrummen vid isbanan i Idrottsparken och Kuppis är låsta tills vidare. Staden har därför ökat antalet bänkar vid isbanorna.

Skridskobanan på Barkplan i Åbo en snöig vinterdag.
Bildtext Arkivbild. Barkplan öppnar på lördag för allmänheten.
Bild: Linus Hoffman / Yle

På grund av coronapandemin ska alla över 15 år bära munskydd i alla utrymmen inomhus vid stadens skridskobanor, exempelvis i omklädningsrum, toaletter och allmänna utrymmen. Utöver det bör man hålla säkerhetsavstånd till andra och upprätthålla god handhygien, påminner staden i ett pressmeddelande.

Utöver dessa isbanor upprätthåller staden cirka 50 naturisbanor vintertid. Staden informerar mera om öppningen av de övriga isbanorna. Här hittar du information om stadens isbanor och öppethållningstider.

Ifall det kalla vädret fortsätter kan även slalombacken i Hirvensalo öppna snart

Den tidiga vintern kan även möjliggöra en tidig säsongsöppning vid skidcentret i Hirvensalo. I och med det kalla vädret har man kunnat sätta igång snökanonerna.

På Facebook skriver Hirvensalo skidcenter att de inte har något fast datum för säsongsöppning, men ifall det kalla vädret håller i sig så kan slalombacken öppna i slutet av nästa vecka.

Snökanoner sprutar snö vid Hirvensalo skidcenter.
Bildtext Ifall kölden håller i sig kan skidcentrer i Hirvensalo öppnas snart.
Bild: Kalle Mäkelä / Yle

Diskussion om artikeln