Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Bensinpriset sjönk till 1,4 cent i Åbotrakten under natten till fredag – ett hundratal passade på att tanka sina bilar

En man i svarta kläder står vid en gul pelare vid en bensinstation för att tanka sin silverfärgade bil.
Bildtext Arkivbild från en bensinstation.

På grund av ett tekniskt fel vid en del bensinstationer i Pemar, Reso och Aura var det möjligt att tanka 95-oktanig bensin för en obegripligt liten summa pengar. Det tekniska felet varade i flera timmar.

Vid bensinstationerna ABC Tammisilta, ABC i Aura och i Reso var literpriset på 95-oktanig bensin ungefär 0,014 euro, alltså 1,4 cent. Bensinstationerna ägs av andelslaget Turun Osuuskauppa TOK.

På grund av det tekniska felet kunde ett hundratal fylla bensintanken för en väldigt liten summa pengar, berättar en läsare för Yle Turku. Enligt läsaren hade flera kunder även med sig kanistrar som de fyllde med bensin.

TOK:s gruppchef Rami Kalliomäki bekräftar att det tekniska felet pågick mellan 00.30 och 06.00 natten till fredag. Felet åtgärdades på morgonen och nu är bensinpriset på samma nivå som vanligt.

– Om man jämför med vanliga nätter, så var det nog mera liv och rörelse vid stationerna i natt, säger Kalliomäki.

Enligt honom tankades det bensin för tusentals liter under natten då bensinpriserna var låga. För tillfället kostar en liter bensin i medeltal ungefär 1,78 euro.

– Synd för kundernas del att bensinen inte längre är så billig, skrattar Kalliomäki.

Artikeln baserar sig på Bensapumppujen vika pudotti polttoaineen hinnan lähes nollaan Turun seudulla – sadat tankkasivat kanisterit täyteen skriven av Johanna Lehtola, översättningen är gjord av Isabel Nordberg.