Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Uncan i Ingå stannar kvar i hälsocentralens källare

Från 2021
Ungdomsgården i Ingå är en byggnad i rött och vitt.
Bildtext Ungdomsgården i Ingå finns i hälsocentralens källare. Arkivbild.
Bild: Marica Hildén / Yle

Ungdomsgården i Ingå flyttar inte i det här skedet ut ur hälsocentralens källare. Hälsocentralen behöver lokalerna, men politikerna var inte villiga att flytta uncan.

Bildnings- och välfärdsnämnden fick som förslag till sitt möte att ungdomsverksamheten flyttar till Fagerstrand för några år. Då skulle huset först ha renoverats så att det lämpar sig för verksamheten.

Ett gult trähus i Ingå kyrkby som kommunen köper.
Bildtext Det här är Fagerstrand, ett hus som kommunen har köpt av ett dödsbo. Fastigheten är granne med hälsostationen. Arkivbild.
Bild: Marica Hildén / Yle

Alla i nämnden tyckte inte att det här var en bra lösning vilket ledde till en omröstning. Ungdomarna blir alltså kvar i källaren i hälsocentralen.

Hälsocentralen har stort behov av mera plats, men det är svårt att hitta en annan lösning snabbt, stod det i beredningstexten till nämndens möte den 8 december.

Det var bildnings- och välfärdsnämndens ordförande Annika Wide (SFP) som kom med förslaget att uncan blir kvar i källaren. Förslaget understöddes av Rasmus Sulonen (Saml).

För beredningen röstade Tuomas Bergström (Grön). För ordförandens förslag röstade Annette Lindholm (SFP), Annika Holmström (SFP), Patricia Wessman (SFP) och Petri Nyberg (SDP). Sari Wilhola (Saml) röstade blankt.

Åtta av nio ledamöter var på plats på nämndens möte.