Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Finland möter Tjeckien i VM-semifinalen – säkrar innebandydamerna trettonde medaljen?

Uppdaterad 04.12.2021 21:04.
Programmet är inte längre tillgängligt

Först klassikermöte mellan Finland och Sverige i herr-VM. Därefter innebandydamernas VM-semifinal mot Tjeckien. En rafflande innebandykväll väntar på Yles kanaler.

Kl. 20.50 Dam-VM i innebandy, semifinal: Tjeckien–Finland

Kommentator: Niklas Henrichson

Finlands utgångsläge:

Finland kommer till matchen uppvilad efter en mellandag. Torsdagens kvartsfinalmatch avgjordes med några blixtmål i början av den första perioden, och resten av den matchen kunde Finland spela med lågt tempo. Alla spelare är friska och i skick, enda orosmomentet var Jenna Saarios ömmande knä. Saario spelade inte under slutet av matchen mot Polen, men enligt henne själv handlade det endast om en säkerhetsåtgärd.

Finland har vunnit tre av sina fyra matcher i turneringen, och kan med seger i kvällens semifinal mot Tjeckien säkra sin trettonde VM-medalj på tretton VM-tävlingar.

Tjeckiens utgångsläge:

Tjeckien tvingades slita överraskande länge i sin kvartsfinal på fredagen före Danmark gav sig med 7-5. Ett klart tröttare Tjeckien kommer därmed till semifinalen jämfört med Finland. Tjeckien har vunnit alla sina fyra matcher i årets VM-tävlingar, och försöker i kvällens semifinal få revansch efter förlusten mot Finland i bronsmatchen i VM 2019.

Tjeckien har en trupp där nästan hälften av spelarna spelar i utländska klubbar, främst i Schweiz och Sverige. Laget är bra på kontringar, men samtidigt en bekant motståndare vars spelsätt Finland känner till väldigt bra. Finland bör framför allt se upp med deras farligaste anfallsspelare Martina Repkova, som noterats för 5 mål och fyra assist i de tidigare matcherna.

Kommentatorns tippning:

Finland får slita rätt så hårt för sin finalplats men slår Tjeckien och går till VM-final med siffrorna 6-3.