Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Cocks körde över SIF-herrarna i handbollsligan – Teemu Tamminen gjorde tolv mål i Sjundeåhallen

Från 2021
Teemu Tamminen i Cocks gjorde sex mål.
Bildtext Cocksspelaren Teemu Tamminen gjorde tolv mål mot SIF. (Arkivbild)
Bild: Kalle Parkkinen/Newspix24/Handbollsförbundet

Sjundeå IF:s handbollsherrar fortsätter på sista plats i FM-ligan. Regerande mästarna Cocks från Riihimäki lämnade inget åt slumpen och körde över SIF i allaktivitetshallen i Sjundeå.

Slutresultatet i matchen som spelades på lördag kväll (4.12) blev 26-40 (10-22).

I nästan en kvart lyckades Sjundeå IF hänga med innan Cocks lade in en extra växel och drog ifrån. I paus ledde gästerna med tolv måls marginal, en marginal som ytterligare skulle växa.

I andra halvleken fortsatte Cocks att dominera, men nöjde sig egentligen med att hålla SIF på klart avstånd.

Sjundeås tränare Marcus Sjöstedt försökte inte bortförklara förlusten överhuvudtaget, utan medgav att det bättre laget vann.

”Visst var det lite storebror mot lillebror i den här matchen. Speciellt första halvleken var svår för oss, i försvaret gjorde vi inte de saker vi kommit överens om”.

”Andra halvleken var bättre av oss. Å andra sidan kanske Cocks lite sänkte tempot. Många av våra A-pojkar gjorde en bra match”, summerar Sjöstedts på Handbollsförbundets webbplats.

Kekki berömde unga SIF-spelare

Cockstränaren Kaj Kekki berömde Sjundeås unga spelare.

”Jag tycker SIF spelade piggt i dag. De hade bra tempo. I truppen finns några duktiga unga spelare. Jag hoppas det satsas på det här laget i framtiden”, säger Kekki.

Matchens stora namn var Riihimäkilagets Teemu Tamminen som pangade in tolv mål. Benjamin Peitsaro och Anton Luuppala gjorde sex mål var för SIF.

Magnus Roth och Niko Tillan dömde inför 62 åskådare.

Matchprotokollet finns på Handbollsförbundets webbplats.

Serietabellen finns på Yles text-tv sidan 260.

Sjundeå IF möter Åbo IFK på lördag (11.12) i Samppalinna bollhall i Åbo. Samma dag spelar Cocks en hemmamatch mot Helsingfors IFK.