Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Markkanens 20 poäng räckte inte – Giannis Antetokounmpo matchens gigant med 27 poäng på 27 minuter på sin 27:e födelsedag

Från 2021
Lauri Markkanen och Giannis Antetokounmpo kämpar om bollen.
Bildtext Lauri Markkanen och Giannis Antetokounmpo kämpar om bollen.
Bild: Michael McLoone-USA TODAY Sports

Lauri Markkanen gjorde sin poängmässigt bästa match i december – Cleveland Cavaliers spelade sin femte match i december – men det räckte inte: Milwaukee Bucks var bättre med poängen 112–104. Födelsedagsbarnet Antetokounmpo var matchens bästa spelare.

Lauri Markkanen var i öppningsfemman tillsammans med Darius Garland, Isaac Okoro, Evan Mobley och Jarrett Allen när Cleveland Cavaliers mötte de regerande NBA-mästarna Milwaukee Bucks på bortaplan.

Markkanens saldo var utmärkt: tjugo poäng, sju returer och två assist. Dessvärre räckte det inte till seger: Cavaliers förlorade mot Bucks med poängen 104–112.

Markkanen spelade över 34 minuter vilket var tredje mest i laget; bara Allen och Garland hade mera speltid. I poängväg var Markkanen tvåa bakom Allen som samlade 25 poäng. Markkanen var däremot klar etta i plusminusstatistiken.

Bucks stjärnspelare, greken Giannis Antetokounmpo, var bäst på plan med sina 27 poäng. Ett lustigt sammanträffande är att han också spelade 27 minuter (27:21) och att han firade sin 27-årsdag samma dag.

"Greek Freak" var dessutom tvåa i antalet returer i Milwaukee, etta var Bobby Portis, eventuellt bekant för många som Markkanens före detta lagkamrat från åren i Chicago Bulls.

Milwaukee är nu trea i den östra konferensen med en segerprocent på 64, medan Clevelands motsvarande siffror är nia och 52.

Diskussion om artikeln