Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Carljohan Eriksson prisades efter succésäsongen – valdes till bästa målvakten i Allsvenskan: "En stor ära"

Från 2021
Uppdaterad 07.12.2021 21:25.
Carljohan Eriksson i Mjällbys färger.
Bildtext Carljohan Eriksson höll nollan i 13 matcher den här säsongen.
Bild: STELLA Pictures/Therese Back/All Over Press

2021 blev ett succéår för Carljohan Eriksson i Allsvenskan. Nu har Mjällbys målvakt också fått ett fint pris för sina insatser. Det är otroligt kul, säger Eriksson då han valdes till ligans bästa målvakt.

Carljohan Eriksson fick stora rubriker i Sverige under den gångna säsongen – och inte utan anledning. Målvakten briljerade för Mjällby och höll till slut nollan i 13 av de 20 matcher som han spelade.

Under tisdagens utsågs de bästa spelarna i Allsvenskan och målvaktspriset gick välförtjänt till Carljohan Eriksson. Eriksson vann priset före Johan Dahlin och Tim Rönning.

– Det är otroligt kul. Det är en stor ära i en tuff konkurrens och något att vara stolt över, säger Eriksson i Discoverys sändning.

Tänkte inte så mycket på rekordet

Under hösten var Eriksson nära att slå det allsvenska rekordet men sviten utan insläppta mål stannade vid 793 minuter.

Eriksson missade Håkan Svenssons rekord med 15 minuter, men det var inget som han tänkte speciellt mycket på under den perioden.

– Jag tänkte ganska lite på rekordet under säsongen, det var de andra som tänkte på det. Jag fick frågan ganska ofta och då tänkte jag på det men sedan kunde jag lägga det bakom mig. Det flöt på helt enkelt, säger Eriksson.

Eriksson poängterar också att lagkamraterna spelade en central roll i hans lyckade säsong.

– Vi visar vår defensiva kvalitet som vi hade i fjol men som vi tappade någonstans på vägen. Vi hittar tillbaka till den tryggheten och får in några nya spelare som stöttar den målsättningen. Det är det som var grunden för det hela, säger han.

Diskussion om artikeln