Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Att julklappsrimma kan vara rena pärsen – koppla av och låt Yle Vega sköta versen!

Från 2021
Tre människor i tomteluva ler och tittar in i kameran.
Bildtext Programledaren Kike Bertell julklappsrimmar tillsammans med Jenny Sylvin och Jens Berg från podden Näst sista ordet. Vem bjuder på bästa (sämsta?) nödrimmet och vem får in ett tiopoängsrim i Yle Vegas rimstuga?
Bild: Yle

Behöver du hjälp med julrimmen i år? Gillar du att inspireras av folk med språklig begåvning och sinne för humor? Då ska du lyssna på Yle Vegas sändning lördagen 18.12 kl. 9-12. Skriv in till oss och berätta vilka julklappar som behöver ett rim!

Programledaren Kike Bertell bjuder som vanligt in till rimverkstad med proffshjälp. Han har fyra års erfarenhet av årligt rimmande inför jul och känner att han blivit bättre för varje år.

– Jag har erfarenhet av glada, studentikosa sammanhang från förr. Det finns en hel del dryckesvisor och nya texter till kända melodier, som jag har skrivit. Den konsten är ju rätt nära besläktad med att kunna rimma på beställning. Men att vara lika bra på att spontanrimma som språkexperterna - det behöver jag nog ännu öva på. Men som tur är får jag hjälp på traven.

Det är språkpodden Näst sista ordets radarpar Jens Berg och Jenny Sylvin som bidrar med sin expertis också i år. De har vanan inne och är otroligt snabba och fyndiga i sina rimkonstruktioner. Tillsammans med Kike håller de alla tre rimverkstad kl 9-12 lördagen den 18 december.

– Det finns också tekniska redskap att ta till online t.ex. rimlexikon och synonymordböcker. Med hjälp av dem får jag skina vid sidan av Jenny och Jens, säger Kike.

Skicka in vilken gåva eller pryl du behöver hjälp med att rimma till. Ju mer information du kan ge om gåvan eller sammanhanget, desto bättre rim kan du förvänta dig.

Mer om ämnet på Yle Arenan