Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Trafikolycka i Sibbo stängde motorvägen i sju timmar – trafiken löper nu normalt

Från 2021
Uppdaterad 09.12.2021 13:59.
Trafikolycka i Sibbo – motorvägen stängd i färdriktning mot Helsingfors - Spela upp på Arenan

En person har skadats i en trafikolycka på Borgå motorväg mellan Box och Söderkulla i Sibbo. Till följd av olyckan var motorvägen stängd i färdriktning västerut i närmare sju timmar.

Olyckan inträffade på Borgåleden nära avtaget till Kalkstrand, vid Grönalunds underfart, vid fyratiden på torsdagsmorgonen.

En långtradare lastad med cement välte på vägen. Enligt Räddningsverket i Östra Nyland har långtradarchauffören förts till sjukhus men skadorna uppges vara lindriga.

Polisen uppger på torsdag eftermiddag att chauffören troligen somnat vid ratten. Olyckan har brottsanmälts och utreds som äventyrande av trafiksäkerheten.

Långtradare omkull på motorvägen i Sibbo - Stefan Härus rapporterade från olycksplatsen strax före nio i morse

3:38

Olyckan ledde under morgonens och förmiddagens lopp till allvarliga störningar i trafiken. Motorvägen var stängd i färdriktning mot Helsingfors och det förekom också störningar i trafiken i riktning mot Borgå.

Tidvis var en av filerna i riktning österut stängd.

Trafiken mot Helsingfors omdirigerades till väg 170, där trafiken under morgonen och förmiddagen löpte trögt.

Räddningsverket trodde tidigare att röjningen skulle vara klar klockan 9, men arbetet med att tömma långtradaren och få den på rätt köl var färdigt först vid 11-tiden på förmiddagen.

Också den busstrafik som trafikerar på motorvägen mot Helsingfors har varit drabbad under morgonen. Dick Wallenius, vd på Borgå Trafik, uppger att det handlar om fem till tio minuters förseningar.

Trafiken mot Helsingfors löper nu normalt och trafikstockningen på väg 170 är över.

Artikeln uppdaterad under morgonens lopp med ny info och efter klockan 11 med information om att trafiken igen löper på Borgå motorväg.

09.12.21 kl 14.00 Artikeln har uppdaterats med polisens uppgifter om orsaken till olyckan och att en brottsanmälan gjorts.