Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK sumpade lägen i första halvlek – säsongens sista match slutade i förlust

Uppdaterad 09.12.2021 22:08.
David Browne försöker täcka ett inlägg mot Lask Linz.
Bild: AFP / Lehtikuva

Fyra förluster och två segrar blev HJK:s saldo i Conference League. På torsdagskvällen avslutade laget en lång säsong med en 0–3-förlust mot Lask Linz. Den första känslan är besvikelse över resultatet, säger HJK:s tränare Toni Koskela.

HJK:s chanser att gå vidare från gruppspelet i Conference League försvann redan i den fjärde omgången och de två sista matcherna har därför inte haft någon sportslig betydelse.

Det var redan klart att laget skulle sluta trea i gruppen då HJK reste till Österrike för att möta Lask Linz i säsongens sista match.

HJK gick ändå taggat in i matchen och skapade en del tryck mot hemmalagets mål under den första kvarten. Laget radade upp några heta målchanser men fick inte utdelning.

Santeri Hostikka missade ett friläge, Roope Riski nickade tätt utanför och David Browne hade ett skott som gick över.

Lask tog ledningen strax före paus

Lask jobbade sig in i matchen ju längre den första halvleken led och då blev även anfallaren Husein Balic varm i kläderna. I den 33:e minuten störtade Balic fram och styrde bollen i ribban och strax före paus gav han Lask ledningen.

Markus Halsti förlorade en närkamp mot Balic på egen planhalva och anfallaren avancerade sedan in straffområdet och placerade in bollen bakom Hugo Keto.

– Vi började matchen väldigt bra och hade chanser att göra mål. I det stora hela kan vi vara nöjda med den halvleken, säger HJK:s tränare Toni Koskela till Viaplay.

Efter paus bytte Lask in Keito Nakamura och japanen behövde bara en dryg kvart på planen för att näta. Lask rullade upp HJK:s försvar och Nakamura dök upp vid den bortre stolpen och styrde in bollen i den 63:e minuten.

Krafterna tröt för HJK

Med två mål i baken var matchen körd för HJK. Laget klarade inte av att skapa några strukturerade anfall och var aldrig när ett reduceringsmål. I stället fastställde Andreas Gruber slutresultatet till 3–0 då han nickade in bollen i den 81:a minuten.

– I andra halvlek började det synas att vi inte hade spelat på ett tag och vi blev trötta. Den första känslan är besvikelse över resultatet men det blir kanske bättre senare, säger Koskela.

Den andra matchen i gruppen mellan Alashkert och Maccabi Tel-Aviv slutade 1–1. Kvällens resultat gör att Lask Linz vinner gruppen och går till åttondelsfinal medan tvåan Maccabi Tel-Aviv spelar sextondelsfinal i februari.

Resultat:

Lask Linz – HJK 3–0 (1–0)
41´ 1–0 Husein Balic
63´ 2–0 Keito Nakamura
81´ 3–0 Andreas Gruber