Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Handbollsaktiva i BK-46 är nöjda med covidintyget: Bättre än att matcherna inte alls får spelas

Från 2021
Roger Roos och Johanna Wasström framför ett skåp med pokaler och en BK-46-tröja.
Bildtext Roger Roos är ordförande för BK-46 handbollssektion. Johanna Wasström är funktionär.
Bild: Christoffer Westerlund / Yle

Gör covidintyget till startbilden på din telefon eller klipp ut intygets QR-kod och limma det på ditt id. Det här tipsar aktiva inom BK-46 för att det ska gå så smidigt som möjligt att kolla intygen när det är handbollsmatch.

I en ungefär en veckas tid har alla över 16-åringar varit tvungna att visa upp ett covidintyg för att kunna titta på BK:s handbollsmatcher i Karis idrottshall.

Det har bland annat inneburit att föreningen har varit tvungen att kalla in mera funktionärer, säger Roger Roos, som är ordförande för BK-46 handbollssektion.

– Det största problemet har varit att snabbt få mera folk som jobbar frivilligt och kollar intygen. Som tur har vi föräldrar som gärna ställer upp.

Folk är väl förberedda

Johanna Wasström var en av dem som satt vid hallens ingång när det ordnades juniormatch på onsdagen.

– Det gick riktigt bra. Det verkade som om informationen hade gått fram och alla som kom in genom ytterdörren hade telefon och id-kort färdigt framme.

Själv har Johanna Wasström gjort covidintyget till startbilden på sin telefon för att göra det så smidigt som möjligt att visa det. Roger Roos tipsar för sin del om att man kan klippa ut intygets QR-kod och limma det på till exempel körkortets baksida.

Intressant att se om publiken hittar till hallen

På juniormatcherna den senaste veckan har publikmängden varit rätt normal. På lördag (11.12) spelar BK:s herrar mot Grankulla IFK och då blir det intressant att se om publiken hittar till hallen för att heja på sitt lag, säger Roger Roos.

– Före coronan skulle hallen ha varit full. Vi får se hur det går nu, jag tror inte den blir full.

På onsdag (15.10) möter BK-herrarna Dicken och på lördag (18.12) Cocks.

Före coronapandemin drog matcher på FM-nivå mellan 500 och 1 000 åskådare. Under pandemin har publikmängden som bäst kommit upp till lite under 500, säger Roger Roos.

– Jag tycker coronapasset är bra eftersom vi nu har möjlighet att ha publik i hallen. Senaste vinter, när vi spelade utan publik, så var det ekonomiskt dåligt för föreningen och konstigt för spelarna på planen som inte hade stöd från publiken.

Diskussion om artikeln