Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ilves slog Kärpät i hemmahallen – HIFK får behålla sin tabelledning

Från 2021
Ilveksen pelaajat juhlivat ensimmäisen Tampereen areenan ottelun voittoa.
Bildtext Ilves firade seger i sin nya hemmahall i Tammerfors.
Bild: Tomi Hänninen

Kärpät lyckades inte ta vara på sin chans att gå upp i tabelledning i ishockeyligan. Uleåborgsklubben förlorade i måndagens enda match i ishockeyligan på bortaplan mot Ilves med 3–1. Därmed får HIFK fortsätta som tabelletta.

Matchen började illa för Ilves då Kärpät inledde målskyttet genom Arttu Hyry efter en försvarsmiss i Ilves. Hemmalagets Simon Johansson lyckades ändå kvittera i öppningsperioden för Ilves då hans skott gick förbi Joel Blomqvist i Kärpäts mål. Därmed bröts Blomqvists 155 minuter långa svit utan baklängesmål.

Ilves avgjorde i andra perioden med två fullträffar. Både Nicholas Baptiste och lagkaptenen Eemeli Suomi gjorde sina nionde mål för säsongen och förde upp Ilves i en 3−1-ledning.

Kärpät fick tillbaka Ville Leskinen efter en paus på ett par månader, men det ändrade inte på matchbilden. Tredje perioden var mållös. Kärpät jagade reduceringsmål förgäves och inkasserade sin första bortaförlust mot Ilves efter att ha vunnit i Tammerfors de 14 senaste gångerna.

I och med förlusten fortsätter Kärpät som trea i tabellen bakom HIFK och TPS. Ilves är tack vare segern endast en poäng bakom Kärpät.

Ishockeyligan måndag:

Ilves − Kärpät 3−1 (1-1,2-0,0-0)

2.35 Arttu Hyry (Ville Koivunen-Ville Heikkala) 0-1

6.01 Simon Johansson (Panu Mieho-Nicholas Baptiste) 1-1

27.30 Nicholas Baptiste (Panu Mieho) 2-1

35.51 Eemeli Suomi (Matias Mäntykivi-Dominik Masin) 3-1

Målvakter:

Roope Taponen Ilves 5+6+4=15

Joel Blomqvist Kärpät 3+9+8=20 (borta: 57.24-60.00).

Publik: 5 959.