Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Här hittar du årets företagare i Västnyland

Från 2021
En stor hall med båtar som förvaras längs väggarna i hyllor i flera våningar.
Bildtext Båthotellet i Ingå uppmärksammas av Ingå företagare. Arkivbild.
Bild: Tiina Gönroos / Yle

Båtar, däck, schaktning och cyklar arbetar några av årets företagare med i Västnyland. Nytt för i år är pris för enmansföretagsamhet i Hangö. I Lojo finns årets invandrarföretagare.

Företagaren Torbjörn Ekholm är årets företagare i Tenala-Bromarv. Han har företaget E-schakt och utsågs av Tenala-Bromarf företagare.

Ekholm valdes eftersom föreningen anser att firman är stabil, ekonomin är i skick och företaget har bra rykte.

I Ingå är det båtförvaring som uppmärksammas när föreningen Ingå företagare utser årets företagare. Inkoon Venehotelli har hallar i fiskehamnen där båtar förvaras.

I motiveringen sägs det att båthotellet har visat att företaget är ett innovativt och har skapat ett nytt koncept för båtförvaring.

Yle Västnyland besökte företaget i november då vi kollade hur många som behöver båtförvaring över vintern i Västnyland.

Nytt pris i Hangö

Paul Lehtinen i Hangö är den första som får priset som årets enmansföretagare. Han har företaget Hangö cykelservice. Föreningen Hangö företagare utsåg också köpmännen Tina och Mikael Rajamäki som innehar K-supermarket till årets företagare.

På Hangö företagares Facebooksida kan man läsa att Paul Lehtinen är en exemplarisk yrkesman inom servicebranschen och att han alltid är redo att hjälpa.

Köpmännen valdes till årets företagare för att de bland annat lyckats öka sin omsättning trots att allt fler flyttar från staden.

Invandrarföretagare i Lojo

I Lojo finns årets invandrarföretagare. Han heter Ivan Ore och kommer ursprungligen från Peru. Ore driver ett kafferosteri i Lojo, han har utvecklat ett eget kaffemärke och förutom rosteriet i Lojo så driver han också två caféer i Helsingfors och Esbo.

Ore grundade företaget för nio år sedan och det sysselsätter totalt sju personer.

Finlands företagare har utsett årets invandrarföretagare och ger en prissumma på 5 000 euro.

Företagarna i Raseborg utsåg aktiebolaget Daniek som driver Ekenäs däckmarket till årets företagare.

Diskussion om artikeln