Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Petri Virolainen är ny direktör för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt

Från 2021
Uppdaterad 15.12.2021 06:40.
Profilbild på sjukhusdirektör Petri Virolainen.
Bildtext Petri Virolainen är ny direktör för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt.
Bild: Arash Matin / Yle

Styrelsen för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt valde ÅUCS sjukhusdirektör, docent Petri Virolainen till vikarierande direktör för sjukvårdsdistriktet för 2022. Valet var enhälligt.

Styrelsen motiverar valet av Petri Virolainen med hans erfarenhet av sjukvårdsdistriktets område och funktion, erfarenhet av ledarskapsarbete inom specialsjukvården, god administrationsförmåga gällande personalfrågor samt samarbetsförmåga.

– Det dagliga arbetet överskuggas för närvarande både av förberedelserna inför välfärdsområdet och av coronapandemin. Petri Virolainen har god samarbetsförmåga och han är en pålitlig chef som kommer att styra sjukvårdsdistriktet tryggt igenom välfärdsreformen, säger ordförande för sjukvårdsdistriktets styrelse Ari Korhonen.

– Oberoende av förberedelserna inför välfärdsområdet måste distriktets uppgifter och plikter skötas så att de som behöver specialsjukvård säkert får den. Tryggandet av tillgången på specialsjukvård av hög kvalitet är särskilt utmanade för vår personal på grund av de ständiga förändringarna inom vår region, säger Petri Virolainen.

Direktören för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt Matti Bergendahl har sagt upp sig från sin tjänst och övergår till tjänsten som verkställande direktör för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt från och med februari 2022.

Diskussion om artikeln