Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Premiär för Hangö litteraturdag i mars – författare med Hangökoppling medverkar

Uppdaterad 19.12.2021 20:07.
Vy av hav och strand i Hangö. I bild syns också Hangö vattentorn och kyrka.
Bildtext Initiativtagaren Matti Remes har skrivit många deckare som utspelar sig i Hangö.
Bild: Viktor Karasev / Alamy Stock Photo

I slutet av mars kommer Hangö litteraturdag att ordnas för första gången någonsin. Initiativtagare är författaren Matti Remes, som skriver deckare om Hangö.

Matti Remes ordnar Hangö litteraturdag tillsammans med bibliotekets och kulturbyråns personal. Remes deckare utspelar sig på olika håll i Hangö och han är själv delvis Hangöbo.

Hangö litteraturdag går av stapeln den 26 mars i stadshusets festsal klockan 13-17. I det här skedet har över 14 författare meddelat att de deltar i evenemanget.

“På den första litteraturdagen vill vi lyfta fram författare som har en koppling till Hangö. Kopplingen kan vara att författaren skriver om Hangö antingen fiktivt eller facklitteratur, bor helt eller delvis i Hangö eller kommer härifrån”, skriver kulturdirektör Jennika Friman i ett pressmeddelande.

Publiken kommer att ha möjlighet att lyssna på författarsamtal och att träffa författarna. I biblioteket kommer det också att ordnas program för barnfamiljer.

Programmet publiceras i början på nästa år och det är fritt inträde till evenemanget.

Ändring den 19 december klockan 20:07. Meningen "Hangö litteraturdag går av stapeln den 23 mars i stadshusets festsal klockan 13-17." ändrades till Hangö litteraturdag går av stapeln den 26 mars i stadshusets festsal klockan 13-17.

Diskussion om artikeln