Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sergio Agüero tvingas lägga av – tog känslosamt farväl: "Har gjort allt jag bara kan för att fortsätta"

Från 2021
Sergio Agüero håller sig för huvudet.
Bildtext Sergio Agüero har gjort sitt.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Hälsan håller inte för ett liv som fotbollsproffs. Sergio "Kun" Agüero har gjort sitt. Det bekräftar Barcelona-anfallaren på en presskonferens på onsdagen.

Efter nästan 400 mål som proffs har Sergio Agüero gjort sitt. Den argentinske forwarden meddelade på onsdagen att karriären är över.

33-åringen lämnade Manchester City för FC Barcelona på sommaren, men karriären tog aldrig fart i den katalanska storklubben. Tvärtom har Aguero lidit av skador, och den 30 oktober uppstod avgörande hälsoproblem.

Då fördes Agüero till sjukhus efter bröstsmärtor på plan under en match i La Liga. Nu bekräftar anfallaren att han inte kommer att fortsätta karriären.

– Jag har bestämt mig för att lägga av. Det är en svår stund. Beslutet är med min hälsa i åtanke, problemen som jag fick för en och en halv månad sedan. Jag fattade beslutet efter att ha gjort allt jag bara kan för att fortsätta, säger argentinaren på presskonferensen på Camp nou.

I publiken hittades bland andra Manchester City-lotsen Pep Guardiola. Innan han flyttade till Man City spelade Agüero i Atletico Madrid.

– Jag vill tacka Atletico för att de chansade då de signade mig 18 år gammal. Och Manchester City. Alla vet vad den klubben betyder för mig, säger Agüero.

Avgjorde ligatiteln – fick aldrig spela med polaren Messi

Agüero gick över till City sommaren 2011 och spelade där i tio säsonger. Sammanlagt blev det 260 mål på 390 matcher i den ljusblåa tröjan.

Bland annat avgjorde han ligatiteln 2011/12 på stopptid i säsongens sista match mot QPR.

Flytten till Barcelona kom efter att City meddelat att den skadedrabbade forwarden inte längre rymdes i laguppställningen. Att valet föll på just ”Blaugrana” berodde i sin tur starkt på att Agüeros goda vän Lionel Messi fanns i laget.

Duon hann aldrig spela tillsammans i klubblaget – Messi gick över till PSG på grund av Barcelonas ekonomiska problem.

– Jag lämnar med huvudet högt. Jag vet inte vad som står i tur nu, men jag vet att jag har människor nära mig som älskar mig. Jag kommer alltid att minnas det goda, säger Agüero.