Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Viktig pusselbit på plats för Jaro – Markus Kronholm förlänger kontraktet

Från 2021
Uppdaterad 15.12.2021 15:48.
Markus Kronholm med bollen
Bild: Yle/ Patric Westerlund

Det blir en fortsättning i Jaros tröja för Markus Kronholm. Mittfältarens nya kontrakt täcker säsongen 2022. Däremot väljer Patrick Byskata att lämna klubben för spel i KPV.

Jaros lagbygge inför nästa säsong i division 1 framskrider och nu har man gjort klart med en viktig kugge. Klubben skriver på sin webbplats att Markus Kronholm tecknat ett nytt ettårigt kontrakt.

Mittfältaren har gjort tio säsonger tidigare i Jaro och i somras spelade han samtliga minuter på mittfältet för klubben i ettans grundserie.

Kronholm, som sammanlagt spelat över 200 matcher för Jaro, gjorde två mål förra säsongen.

Jaro har nu kontrakt med elva spelare till nästa säsong.

Byskata tillbaka i KPV

En spelare som dock inte stannar i Jaro är Patrick Byskata. Istället återvänder Byskata till moderklubben KPV som han tecknat ett tvåårigt kontrakt med.

– Cirkeln sluts och jag är hemma igen. Jag tackar Jaro för att jag fick spela där men nu bestämde vi med familjen att det här är det bästa alternativet, säger Byskata på KPV:s webbplats.

KPV har inte längre Matti Laitinen som pumpar in pengar i klubben, och nästa säsong kommer att genomföras med en betydligt mindre budget än tidigare. För en månad sedan blev det klart att Christian Sund är huvudtränare nästa säsong.

– KPV:s projekt ser bra ut. Det är ett nytt gäng bakom klubben och jag vill vara en del av projektet. Jag har talat med Christian och det var många bra saker som vi gick igenom, säger Byskata.

Diskussion om artikeln