Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bakslag för landslagets planer: Inget läger i januari och inga matcher mot Sverige

Markku Kanerva kramar om Joel Pohjanpalo efter byte.
Bildtext Markku Kanervas landslag stannar hemma i januari.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Virusläget i Europa sätter stopp för januariturnén i Algarve. Finland skulle ha mött Sverige i två landskamper.

Coronapandemin har tagit grepp om idrottsvärlden på nytt – och nu reagerar också det finländska herrlandslaget i fotboll.

Den planerade januariturnén i portugisiska Algarve ställs in. Landslaget skulle ha mött Sverige i två landskamper, men båda ländernas fotbollsförbund meddelade under torsdagen att de inte åker till Portugal.

– Sverige tog initiativet. Efter diskussioner var vi överens om att det nuvarande coronaläget inte tillåter att ordna ett läger och spela matcher. Därför bestämde vi oss för att ställa in, säger Finlands förbundskapten Markku Kanerva i ett pressmeddelande.

Det här blir tredje raka året som Finlands herrlandslag inte åker på ett träningsläger, med spelare från de nordiska ligorna, i januari. Senaste lägret ordnades 2019 i Doha.

Som läget ser ut nu spelar landslaget följande gång i mars. Då ska det bli två träningslandskamper, men datum och motstånd är inte fastslaget.

I kväll klarnar det vilka motståndare som Finland möter i Nations League nästa år. Finland ska spela i B-divisionen – med fyra matcher i juni och två i september.