Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Polisen inleder förundersökning om olyckan i Bocksbacka – den omkomna 11-åringen hittades då man flyttade på lasten

Polisarm med polisens symbol
Bildtext Polisen uppger att det i det här skedet inte finns några brottsbeteckningar eftersom man fortfarande utreder det exakta händelseförloppet.
Bild: Pekka Tynell / Yle

Polisen inleder en förundersökning om trafikolyckan där en 11-årig flicka omkom efter att ha blivit under last som föll från en lastbil. Enligt polisen hittade chauffören och hens kollega offret då de flyttade på skivlasten.

Trafikolyckan inträffade på onsdagseftermiddagen i Bocksbacka i Helsingfors nära Ring I. Barnet blev under en last skivor som hade fallit från lastbilen.

Enligt polisens uppgifter hade lastbilschauffören stannat för att fixa till lasten vid Bocksbackabågen. I samband med åtgärderna ramlade en stor del av lasten av vid sidan av fordonet.

"Chauffören ringde till en arbetskollega. Den omkomna personen hittades när chauffören och kollegan flyttade på lasten", säger utredningsledaren, kriminalkommissarie Jouni Jokinen i polisens pressmeddelande.

Chauffören var inte påverkad.

Polisen uppger att det i det här skedet inte finns några brottsbeteckningar eftersom man fortfarande utreder det exakta händelseförloppet.

Polisen informerar mer om händelsen när förundersökningen är klar.