Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Autosport: Lewis Hamilton överväger att sluta – Valtteri Bottas ersätter i Mercedes?

Från 2021
Lewis Hamilton och Valtteri Bottas
Bildtext Lewis Hamiltons beslut kan röra om rejält i förargrytan.
Bild: XPB Images

Det florerar rykten om att att Lewis Hamilton överväger att avsluta sin framgångsrika F1-karriär. Vem skulle i så fall ersätta den sjufaldiga världsmästaren i Mercedes? Enligt motorsporttidningen Autosport skulle Valtteri Bottas ligga nära till hands.

Lewis Hamiltons har varit förtegen sedan han förlorade kampen om årets VM-titel i formel 1. Han deltog inte i internationella motorsportförbundet FIA:s säsongsavslutning och har inte uppdaterat sitt Instagram-konto sedan kvalet i Abu Dhabi.

Mercedes stallchef Toto Wolff har medgett att Hamilton var frustrerad över domarbesluten i samband med säsongens sista GP, men han vill tro att det inte leder till att britten lägger av.

– Jag hoppas innerligt att Lewis fortsätter. Han är den bästa föraren genom tiderna, säger Wolff till Autosport.

Russell behöver rutinerad parhäst

Om Hamilton skulle sätta punkt skulle Mercedes hamna i en jobbig sits. Toppförarna har nämligen redan tecknat kontrakt för nästa säsong.

George Russell kommer att köra för Mercedes nästa år och Mercedes skulle med stor sannolikt vilja ha ett rutinerat radarpar för den unga britten om Hamilton slutar.

Enligt Autosport skulle det logiska alternativet vara Valtteri Bottas. Finländaren har tecknat kontrakt med Alfa Romeo men Toto Wolff är god vän med Alfa Romeos stallchef Fred Vasseur.

Autosport hävdar att Alfa Romeo sannolikt skulle släppa Bottas tillbaka till Mercedes för en skälig kompensation. Inte minst då man har möjlighet att återkalla Antonio Giovinazzi, som tappade sin plats i stallet efter den nyss avslutade säsongen.

Det brinner emellertid inte i knutarna än. Den kommande F1-säsongens första testperiod äger rum i Barcelona 21–25 februari.