Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Premier League rullar på under mellandagarna – trots coronakaoset

Från 2021
Fotbollsfans i julkläder.
Bildtext Mellandagsfotbollen har långa anor i England.
Bild: Phil Westlake/News Images/Shutterstock/All Over Press

En av den engelska fotbollens största traditioner kommer att äga rum också i år. Det kommer att spelas matcher under annandag jul och mellandagarna. Trots det coronakaos som råder i flera klubbar.

Den förra omgången i Premier League blev rejält rumphuggen då hela sex matcher sköts upp. Förra veckan uppdagades 42 nya covidfall bland spelarna. Det är den största siffran sedan coronapandemin bröt ut.

Chelsea hade bara sex spelare, varav två målvakter, på bänken i bortamatchen mot Wolverhampton i söndags medan Liverpool och Tottenham saknade ett antal nyckelspelare.

Tretton spelare är nog

De 20 Premier League-klubbarna möttes i dag för att diskutera matchprogrammet. Att skjuta upp ett antal omgångar var ett av alternativen på bordet.

Men beslöt efter förhandlingar som inkluderade spelarfacket att säsongen ska fortsätta som planerat. Klubbarna upplystes om att de ska spela sina matcher ifall de har minst 13 utespelare och en målvakt till sitt förfogande.

Liverpool var en av klubbarna som talade för att skjuta upp en eller flera av de kommande omgångarna.

– Det är omöjligt. Vi har inte spelare. Vi måste utgå från att vi drabbas av ett par fall till. Vi kan bara inte pressa oss igenom allt. Att spela både den 26:e och 28:e december är omöjligt. Vi vill förstås spela men vi behöver hjälp med matchprogrammet, sade Liverpools tränare Jürgen Klopp till BBC efter söndagens match mot Tottenham.

Diskussion om artikeln