Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jesse Puljujärvi fastnade i Seattle efter positivt coronatest – lagkamraterna vädjade till klubbchefen: "Vi måste få hem honom"

Från 2021
Uppdaterad 21.12.2021 09:29.
Jesse Puljujärvi firar med lagkamrater.
Bildtext Lagkamraterna glömde inte Jesse Puljujärvi efter bortamatchen i Seattle (arkivbild).
Bild: Perry Nelson-USA TODAY Sports

Edmonton-forwarden Jesse Puljujärvi kunde inte resa hem från Seattle efter att ha gett ett positivt coronatest. Oilers ordförande Bob Nicholson löste hemresan efter att oroade lagkamrater kontaktat honom.

Puljujärvi spelade inte i det som skulle bli Edmontons sista match före juluppehållet. Finländaren coronalistades inför lagets bortamatch mot Seattle Kraken på lördagen.

Sportsnet berättar att spelaren testade positivt för coronaviruset och fick därmed inte resa hem med resten av laget. I stället tvingades Puljujärvi stanna i Seattle för att vänta på en säker transport.

Klubbens ordförande Bob Nicholson vittnar om många svängar i arbetet med att få hem 23-åringen.

– Spelarna ringde mig och sade: "Du måste göra något Bob. Vad som helst", berättar Nicholson för Sportsnet.

"Berättar vad han betyder för sina lagkamrater"

Klubbossen tog kontakt med ett företag som bland annat genomför patientevakueringar. Företaget behövde sedan hitta två piloter som gick med på att vistas i samma utrymme som smittade Puljujärvi, då det aktuella planet saknade mellanväggar.

Efter att ha hittat piloterna blev den kanadensiska gränsbevakningen nästa hinder. Kanadensiska medborgare kan återvända till landet som smittade, men finländaren Puljujärvi har inte samma rättighet.

– Gränsen var i princip stängd (för utlänningar). Han är finländsk och har inte samma rättigheter som kanadensare, förklarade flygföretagets vd Graham Williamson.

Vid den kanadensiska gränsen var man ändå förstående. "Pulju" fick återvända hem.

– Det som jag gillar är passionen hos våra spelare då de sade: "Vi måste få hem honom. "Vi måste få hem honom." Det berättar en hel del om vad han betyder för sina lagkamrater, menar Nicholson.

Diskussion om artikeln