Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skrällnyhet från rallyvärlden: Mesta mästaren Sébastien Loeb kör i Monte Carlo

Från 2021
Sebastien Loeb i rallybil.
Bild: imago images/PanoramiC/ All Over Press

En rallyikon återvänder till ratten i en VM-deltävling. Det står klart en månad före rallyt i Monte Carlo. Sébastien Loeb kommer till start.

WRC titulerar det hela som en sensationell comeback.

Och onekligen är det en knall att tidernas mest framgångsrika rallyförare Sébastien Loeb ska köra då rally-VM går i gång den 20–23 januari.

– Jag tror att jag kan utmana. Monte Carlos förhållanden är kanske inte den lättaste starten, men jag har goda minnen och det är alltid strålande stämning, säger 47-årige Loeb på WRC:s hemsida.

Loeb ska köra för stallet M-Sport Ford – och på sätt och vis är det ironiskt. När Loeb körde hem alla sina VM-titlar tillhörde han Citroën, och Ford var den tydliga konkurrenten.

Duell mot Ogier

Det blir givetvis fokus på duellen mot landsmannen Sebastien Ogier som kör för Toyota. De två fransmännen har vunnit alla rallytitlar förutom en sedan 2004 och framåt, nio för Loeb och åtta för Ogier.

Loebs återkomst är ingen fullständig chock i rallyvärlden. Han har testkört den hybridbil som nu är aktuell för starten i Monte Carlo.

– Det är spännande att ha något nytt att hantera i bilen. Jag var väldigt imponerad av bilens balans och kraft, säger Loeb.

Före VM-rallyt kommer Loeb att delta i Dakar-rallyt i Saudiarabien.

Diskussion om artikeln