Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stjärnbacken Krister Savonen berättar om tunga tiden efter huvudsmällen – står över resten av säsongen: "Har lidit av depression"

Från 2021
Krister Savonen på innebandyplanen.
Bildtext Krister Savonen har hört till världens bästa innebandybackar.
Bild: Salibandyliitto

Tiden efter huvudskadan i säsongsinledningen har varit tung för innebandystjärnan Krister Savonen. Nu avslöjar landslagsbacken att han inte kommer att spela mer denna säsong.

Det var i september som Savonen fick hämtas med ambulans från en ligamatch efter att ha slagit huvudet i en betongvägg bredvid planen. Matchen mellan Oilers och Classic avbröts och stjärnbacken Savonen har inte spelat sedan dess.

Classic-spelaren drabbades av en hjärnskakning och tvingades senare tacka nej till hemma-VM, där han skulle ha haft en stor roll i det finländska lag som förlorade finalen mot rivalen Sverige.

Nu skriver Savonen på Instagram att han lider av depression, samt ångest- och panikattacker. Han kommer inte att spela mer den här säsongen.

"Jag fick min femte och sjätte hjärnskakning i år. Jag har lidit av depression, samt ångest- och panikattacker. Jag har haft problem med minnet, koncentrationen, balansen och ögonens rörelser."

"Av dessa skäl har jag valt att distansera mig från en viktig sak för mig, innebandyn, och sätta punkt för min säsong", förklarar 27-åringen.

Han hoppas att beslutet ska få honom att prioritera hälsan och ta bort pressen för att återvända till spel. Nu önskar Savonen att han ska få återhämta sig i lugn och ro.

"Det har blivit dags att på riktigt fokusera enbart på den egna hälsan och få sig själv i skick förrän jag gör något annat.

Savonen är tvåfaldig världsmästare med Finland och fyrfaldig finländsk mästare med Classic.

Diskussion om artikeln