Hoppa till huvudinnehåll

Sport

FM-ligan fortsätter som planerat efter jul – Kärpät och TPS ska spela utan publik

I Åbo har publiken tidvis lyst med sin frånvaro redan före FM-ligans beslut.
Bildtext TPS ser inte ut att få ha publik på läktarna under resten av året.
Bild: All Over Press

Ishockeyligan fortsätter som planerat efter julpausen, trots att alla lag inte får ta in publik. Det bestämde klubbarna efter dubbla möten på onsdagen.

Det är ligans vd Riku Kallioniemi som berättar för Yle Urheilu att klubbarna samlats två gånger under dagen för att fundera på fortsättningen.

Läget just nu är att regionförvaltningsverken förbjudit publikevenemang i Uleåborg och Åbo. Som det ser ut nu ska man ändå följa det tilltänkta spelschemat.

– Efter julen fortsätter vi enligt programmet. Tyvärr ser det just nu ut som att man i Uleåborg och Åbo spelar inför tomma läktare. Vi följer spelschemat, men matchtiderna uppdateras en aning, säger Kallioniemi.

Regeringen bestämde på tisdagen att så kallade lågriskevenemang också i framtiden kan använda coronapass, men regionförvaltningsverken kan ge strängare bestämmelser.

– I vissa regioner har klubbarna fått förhandsinformation om att det inte planeras (begränsning av publikevenemang) och i vissa regioner funderar man på saken. Information kommer vartefter. Då lägesbilden förändras måste vi fundera på om det orsakar ändringar för oss.