Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Forskare dokumenterade M/S Amorellas över 30 år långa karriär på Åbolinjen: "Det var bättre förr"

Uppdaterad 03.01.2022 16:36.
Bild av en kvinna som pekar på en karta över Östersjön där Åbo och Mariehamn är utmärkta. I förgrunden en vitrin med en miniatrymodell av fartyget Isabella.
Bildtext M/S Amorella har trafikerat på Åbolinjen sedan 1988. Bodil Lindberg på Forum Marinum dokumenterade Amorellas karriär.

Då det nya fartyget Viking Glory tar över morgonturen från Åbo till Stockholm, är det samtidigt dags för Amorella att gå i pension. Bodil Lindberg har samlat in berättelser från fartygets många resor på Åbolinjen.

Hösten 1988 börjar ett nytt fartyg trafikera mellan Åbo och Stockholm. Det är fråga om Viking Lines Amorella, som byggdes i Split i dåtida Jugoslavien.

För en del blir hon en arbetsplats, för andra en plats där man kan festa och koppla av. Många använder sig också av Amorella för att behändigt resa över Ålands hav.

Sammanlagt kommer Amorella att ha trafikerat i över trettio år på Åbolinje innan det är dags att kliva åt sidan för nykomlingen Viking Glory.

– Amorella har varit exceptionellt länge på den här rutten. Det är ganska ovanligt, fartygen byts ofta ut fortare än så här, säger Bodil Lindberg.

POrträtt av en kvinna i en ylletröja med knappar som står vid Aura å framför Suomen JOutsen.
Bildtext Bodil Lindberg har rest flera gånger med Amorella i höst för att dokumentera fartyget.

Bodil Lindberg är projektforskare och dokumenterar Amorella för Forum Marinum och Ålands sjöfartsmuseum.

– Jag har fått uppfattningen att Amorella fungerar väldigt bra på rutten och är ett väldigt omtyckt fartyg, både av personalen och av passagerarna.

Pandemi och grundstötning stärkte "Amorella-andan"

Projektarbetet har för Bodil Lindberg inneburit en hel del kryssningar ombord på Amorella. Hon har intervjuat personalen och dokumenterat fartyget.

– Projektet fokuserar främst på personalen och att bevara deras upplevelse om hur det är att jobba på sjön och att jobba just på Amorella.

Ombord arbetar hela tiden över hundra personer. Trots att besättningen varit mindre under coronapandemin har Lindberg intervjuat flera från olika avdelningar.

– Speciellt intervjuer av sjöfarande kvinnor har inte gjorts så mycket tidigare. Däremot har man dokumenterat befäl och manskap, som ofta varit män, under flera årtionden.

Viking Lines fartyg M/S Amorella på grund 20.9.2020
Bildtext Amorella gick på grund utanför Åland 2020.

Till skillnad från många andra kryssningsfartyg har Amorella kryssat under hela coronapandemin. Ett av syftena med dokumentationen är att bevara hur arbetet ombord har sett ut under pandemin.

– Jag förstod att andan ombord blev bättre i och med coronapandemin för att alla jobbade tillsammans. Också för att personalen har jobbat väldigt mångsidigt, på flera olika avdelningar, under samma arbetsdag.

Amorella gick på grund på nästan samma ställe utanför Mariehamn, både 2013 och 2020. Lindberg säger att också grundstötningen 2020 förde samman besättningen och stärkte det Lindberg kallar för "Amorella-andan" ombord.

Besättningen fick senare pris för sitt evakueringsarbete i samband med grundstötningen.

“Den enda riktiga färjan”

Nu samlar Lindberg in passagerarberättelser och minnen som en del av dokumentationen.

– De finns flera som säger att Amorella är den enda riktiga Sverigefärjan. De väljer gärna Amorella istället för nyare fartyg. Fartyget har sin charm.

Lindberg beskriver att arkitekturen och inredningen på de nyare färjorna är annorlunda än den i Amorella.

Amorellas inredning var ändå väldigt modern för sin tid.

– Ombord finns mycket mässing och en sorts lyx man ville komma med i slutet av åttiotalet. Det är en fin färja som passar både för kryssningar och för pendlare och andra resenärer.

Enligt Lindberg har man kunna bygga om lokalerna ombord för att göra dem ännu bättre.

Viking Lines passagerarfärja Amorella glider förbi Folkparkens badstrand i Åbo en tidig morgon då morgonsolen lyser upp allt i gult och orange.
Bildtext Enligt många är Amorella det enda riktiga kryssningsfartyget på Åbolinjen.

Förutom att utseendet uppskattas av många så bidrar också maskineriet till att fartyget lämpar sig väl för just Åbolinjen.

Bodil Lindberg har själv aldrig arbetat ombord på kryssningsfärjor, och under sitt fyra månader långa dokumentationsarbete har hon konstaterat att arbetet på sjön inte lämpar sig för alla.

– Det råder en glad stämning ombord, men det är mycket tungt arbete och långa arbetsdagar på tretton eller fjorton timmar.

"Det var bättre förr"

Alla personalberättelser har inte kommit med i den officiella dokumentationen, då många har varit återhållsamma med att berätta om hur fritiden ombord såg ut förr.

– Många inom personalen som har jobbat länge menar att det skett en förändring i arbetskulturen ombord, att “det var bättre förr”. Förr var det fester bland personalen mellan arbetspassen, men nu går folk mest och vilar i sin egen hytt.

Den numera lugnare stämningen bland besättningen ombord beror delvis på att det råder nolltolerans mot alkohol på rederierna, säger Lindberg. Personalfesternas tid verkar därmed vara förbi.

– Enligt personalen är det bra för passagerarna. Det är väldigt tryggt och allt fungerar bra ombord.

Bild av en miniatyrmodell av kryssningsfartyget Isabella i ett vitrinskåp. I bakgrudnen ett sjökort av Östersjön.
Bildtext Dokumentationen av M/S Amorella kommer att användas i framtida utsällningar. På bilden är en modell av fartyget M/S Isabella, som är ett systerfartyg till Amorella.

Materialet Bodil Lindberg samlar in kommer att användas i framtida utställningar på Forum Marinum och Ålands sjöfartsmuseum.

– Det är sista möjligheten att göra dokumentationsarbetet nu. Ingen vet ännu var Amorella kommer trafikera då Viking Glory tar över Åbolinjen.

Passagerare kan skicka in minnen och berättelser från Amorella till amorella@sjofartsmuseum.ax.