Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Nu har Viking Line tagit emot sitt nya fartyg Viking Glory

Viking Glory sjösätts på varvet i Kina.
Bildtext Så här såg Viking Glory ut i januari, men nu är fartyget färdigt och påbörjar sin färd mot Finland på måndag 27 december.

Viking Line har i dag, torsdag, tagit emot sitt nya fartyg M/S Viking Glory från varvet Xiamen Shipbuilding Industry i Kina.

På måndag efter julen är det tänkt att Viking Glory ska påbörja sin färd från varvet i Kina till Åbo, med en driftsbesättning på 43 personer.

Tanken är att fartyget ska börja trafikera mellan Stockholm-Åland-Åbo i mars nästa år. Enligt Viking Lines vd Jan Hanses är de första turerna på våren redan välbokade. Om inte coronarestriktioner sätter hinder ska kryssningsresorna ordnas som planerat i mars.

– Inte kan ju någon garantera att inte myndigheterna kommer med reserestriktioner men vi räknar inte med det, säger Hanses.

Fartyget beställdes den 5 april 2017 men har försenats på grund av coronapandemin. Viking Lines totalinvestering i projektet är cirka 225 miljoner euro.

Besättningen till Viking Glory rekryteras i huvudsak internt, enligt Jan Hanses.

– I och med att vi har som målsättning att sälja ett fartyg så gör vi rekryteringen internt för att erbjuda platserna till vår personal, säger Hanses.

Vi har tidigare rapporterat om att Viking Amorella är till salu.