Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tuukka Rask har tränat med Boston – men inte blivit erbjuden något nytt kontrakt ännu

Uppdaterad 23.12.2021 21:47.
Tuukka Rask nobbar all star-matchen.
Bildtext Tuukka Rask närmar sig comeback.
Bild: Danny Murphy/Icon Sportswire/AOP

En av alla tiders finländska hockeymålvakter närmar sig comeback. Tuukka Rask har deltagit på Boston Bruins träningar – men inte fått något nytt kontraktserbjudande ännu.

Rask spelade med en höftskada förra säsongen och opererades på sommaren. Hösten har gått till rehabilitering och nu närmar han sig spelskick.

Finländaren saknar kontrakt och är obegränsad fri agent. I somras intygade han att det bara är Boston som duger för honom i NHL och att ett "billigt" kontrakt räcker.

På NHL:s webbplats berättar man att 34-åringen tränat regelbundet med Bruins. Rask var dessutom listad som nödreserv då Linus Ullmark var borta på grund av coronasmitta.

– Jag vet att Don (Sweeney, Bruins GM) och Tuukka har haft en del diskussioner. Jag tror inte att de har diskuterat om kontrakt ännu, berättar klubbens ordförande Cam Neely på ligans webbplats.

Viruset har stoppat Bruins matcher på sistone. Ligans julpaus körde igång tidigare än planerat och det förvärrade coronaläget innebär att Rask inte kunnat träna som tänkt.

– Tyvärr betyder den här pausen att han inte får NHL-skott på sig just nu. Jag tror att han hade sett fram emot att öka på takten under de sista veckorna av december och början av januari.

Under hösten är det Ullmark och Jeremy Swayman som axlat ansvaret i Boston-kassen. Swayman har stått i fjorton matcher, svensken Ullmark har vaktat målet i tolv bataljer.