Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Så här påverkas ligalagen av nya restriktionerna: HIFK spelar utan publik tre gånger, Ilves flyttar sin annandagsmatch och Sport förbjuder ståplats

Från 2021
Uppdaterad 23.12.2021 21:52.
Ville Peltonen ser bekymrad ut i avbytarbåset.
Bildtext Ville Peltonens HIFK får klara sig utan hemmapublikens stöd i tre matcher.
Bild: Tomi Hänninen

De nya coronarestriktionerna runtom landet påverkar flera FM-ligaklubbars matchplaner. Också Jokerit tvingas spela utan publik en tid och i Premier League har två annandagsmatcher ställts in.

Redan i går stod det klart att de kommande hockeymatcherna i Uleåborg och Åbo saknar åskådare. Kärpät har inte någon publik på sina hemmamatcher den 26 och 28 december, samma gäller i TPS hemmabataljer den 28 och 30 december.

Ligans vd Riku Kalliokoski intygade ändå på onsdagen att man tänker fortsätta som planerat med ligaspelet efter jul. På torsdagen tvingades fler klubbar till åtgärder efter beslut från regionförvaltningsverken runtom landet.

HIFK flyttar sin hemmamatch mot Ässät från den 28 december till den 27 december, för att få ta in full kapacitet till hallen. Därefter blir publikevenemang i Nyland förbjudna och IFK tvingas därmed spela inför tomma läktare mot JYP (5.1), KalPa (7.1) och TPS (14.1).

Lukkos läktare kommer att vara tomma i hemmamatcherna den 28 och 30 december och Ässäts den 26 december.

I Birkaland är publikevenemangen förbjudna 25 december–7 januari. Ilves agerar genom att flytta fram hemmamatchen mot HPK från annandagen. Vasa Sport stänger i sin tur ståplatsläktarna på Kopparön i matcherna mellan den 28 december och 18 januari.

KHL-laget Jokerit får ta in åskådare då man tar emot Avangard Omsk på söndag. Efter det väntar fyra hemmamatcher inför en tom Helsingforsarena.

Nya matchflyttar i Premier League

Engelska Premier League har kämpat med svåra coronaproblem. Förra helgen blev bara fyra av tio matcher av.

Trots coronakaoset siktar ligan på att genomföra de traditionella mellandagsmatcherna. Klubbarna har upplysts om att de ska spela sina matcher ifall de har minst 13 utespelare och en målvakt till sitt förfogande.

Det verkar alla lag inte ha tillgång till. Både Leeds och Watford har begärt att deras matcher ska ställas in på grund av covid-läget.

Därför flyttas Leeds annandagsmatch mot Liverpool och Watfords motsvarighet där Wolves hade stått för motståndet.

Diskussion om artikeln