Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tuukka Rask nära comeback – Bostons tränare har utforskat matchprogrammet i jakt på ett lämpligt datum

Tuukka Rask spelar ishockey.
Bildtext Tuukka Rask har representerat Boston under hela sin NHL-karriär. Säsongen 2021–22 skulle bli hans 15:e i ligan.
Bild: Fred Kfoury III/Icon Sportswire/AOP

Allt pekar på att hockeymålvakten Tuukka Rasks karriär fortsätter. Boston räknar med att finländaren kan spela redan om ett par veckor.

Tuukka Rasks åttaårskontrakt med Boston löpte ut i somras och höften opererades i slutet av juli.

Det har inte varit klart om NHL-karriären fortsätter efter rehabiliteringen, även om Rask under hösten försiktigt flaggat för en fortsättning i Boston.

Under den senaste månaden har Rask synts till på Bostons träningar och nu pekar allt på att han är redo att teckna kontrakt.

Bostons chefstränare Bruce Cassidy säger på NHL:s webbplats att Rask kan vara redo för spel om ungefär tre veckor och före det behöver ett kontrakt tecknas.

Bostons matcher i mitten av januari

8 januari Tampa Bay (borta)
10 januari Washington (borta)
12 januari Montreal (borta)
13 januari Philadelphia (hemma)
15 januari Nashville (hemma)
18 januari Carolina (hemma)
20 janari Washington (hemma)

Mellan den 8 och 12 januari spelar Boston tre bortamatcher och det är möjligt att Rask gör säsongsdebut efter det. Hemmamatchen mot Carolina den 18 januari nämns som ett tänkbart alternativ.

– Vi har funderat på hur han ska kunna hålla i gång under vår bortaturné, hur kombinerar vi hans behov med lagets behov? Det har snackats om att han skulle kunna träna med farmarlaget i Providence eller med skadade spelare här hemma, säger Cassidy.

Hittills har nyförvärvet Linus Ullmark och Jeremy Swayman delat på målvaktsansvaret. Swayman har startat i fjorton matcher, Ullmark i tolv, och målvakternas statistik ser ungefär lika ut.

Om Rask gör comeback pekar det mesta på att Swayman förpassas till AHL-laget Providence då han kan skickas till farmarligan utan att passera transferlistan.