Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Musikrepubliken med Tommy: Mystiska musikgenier

Från 2015
Uppdaterad 25.11.2015 13:45.
Artisten Taches.
Bildtext TÂCHES är det, tro oss!

Jakten på bra, pinfärska beats går vidare och den här veckan tar Tommy Nordlund hjälp av bland andra urcoola TÂCHES för att få fart på festen.

Kanada är rätt härligt ändå. Lite som den där bortglömda småkusinen från nåt ställe som du inte ens kommer ihåg namnet på och som oväntat visar sig vara ett riktigt geni.

De senaste veckorna har lovorden om duon Junior Boys (ursprungligen kanadensiska) haglat i Musikrepubliken med Tommy. Kommande albumet är några månader borta i kalendern, och nya singeln Big Black Coat lovar guld. Du hittar den i spellistan här nedan.

Nu får det enorma landet i väster - eller ja, öster om du kollar från andra hållet - konkurrens. Frågan är: vem ska egentligen vara bäst på beats den här veckan?

Kanadas konkurrent

Den klaraste utmanaren är TÂCHES. Hon är känd för att omge sig med mycket mystik och osäkerhet kring vem hon är. Bilden ovan är alldeles säkert hennes passfoto.

Det har skrivits ett par inforutor om TÂCHES på nätet för den som ändå inte ger sig. Kanske är det bara bluff och båg, men så här lär det ligga till:

TÂCHES ska vara brittisk medborgare, men inte britt i hjärtat. Hon växte upp på nån ö i Medelhavet, och... ja, det är det vi vet, kanske.

En till "veckans bästa"

Bättre då att bara köra på och lyssna på låtarna i stället, oberoende av var de skrivits. I spellistan här nedan hittar du finfina Eat your friends, till exempel. Veckans andra raket av fantastiska beats står Ellie Herring för. Låten Why'd you är helt enkelt oemotståndlig! Om du hör nån skråla den på stan, kom fram och säg hej!

Här är några av veckans viktigaste beats:

Här kan du lyssna på hela senaste Musikrepubliken med Tommy:

Programmet är inte längre tillgängligt