Vallmoplättar med rabarbercurd
Har du testat att blanda vallmofrön i plättsmeten? Fröna ger lite extra krispighet i det här plättreceptet.
Plättarna hålls bra ihop utan ägg. Om degen känns för tjock, häller du i lite mera mjölk tills du får önskad konsistens.

Vallmoplättar
25 minuter.
Det här behöver du:
7 dl havremjölk
3 ½ dl vetemjöl
3 msk vallmofrön
½ tsk salt
olja eller smör till stekning
Så här gör du plättarna
Blanda alla ingredienser till en slät smet.
Lägg i lite fett i pannan. Häll ett tunt lager smet då pannan blivit varm. När ytan stelnat och undersidan fått en fin färg är det dags att vända plättarna. Stek någon minut på andra sidan.
Rabarbercurd
10 minuter.
Det här behöver du:
150 g rabarber
1 dl socker
1 msk majsstärkelse
1 dl havremjölk
½ tsk vanilj
Så här gör du rabarbercurden
Skär rabarbern i 3 cm stora bitar.
Blanda socker och majsstärkelse i en liten kastrull, blanda i resten av ingredienserna. Värm på medelvärme ungefär 5 minuter tills blandningen tjocknar och rabarbern blir mjuk.
Häll den färdiga curden i en ren glasburk med lock. Håller upp till 2 veckor i kylskåpet.